Hlavní obsah

Nedostatek bodů člověka sešrotuje, bere Koubek konec smířlivě. O záchraně Klokanů nepochybuje

Praha

Žádná hořkost či snad rozčarování. Přestože byl fotbalový trenér Miroslav Koubek vedením Bohemians 1905 v noci ze středy na čtvrtek odvolán, dál cítí s klubem, v němž prožil dosavadní část prvoligové sezóny. „Dané řešení bylo impulzem, který se nabízel. Snad mužstvo nabudí a dodá mu novou energii," říká pětašedesátiletý trenér smířlivě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zamyšlený trenér Bohemians Miroslav Koubek.

Článek

Je pravda, že jste po středečním pohárovém nezdaru s Mladou Boleslaví rezignoval?

Popírám, že jsem vedení nabídl rezignaci. Po ligové prohře v Příbrami byla frustrace veliká. A já jsem uvedl, že na své židli nelpím. Ale současně jsem jasně deklaroval, že z boje utíkat nehodlám. Nicméně vše je třeba vnímat v kontextu skutečnosti, že před pár týdny jsem představitelům Bohemians 1905 oznámil záměr po sezóně klub opustit a nenaplnit původně tříletý kontrakt.

Cítíte hořkost, že vám nebylo umožněno dokončit v pozici trenéra ani letošní sezónu?

Mé odvolání představuje impuls, který se nabízel. Jde svým způsobem o mobilizaci. Snad mužstvo nabudí a dodá mu energii. Rozhodně ale necítím z působení v Bohemians 1905 zklamání. Hráli jsme velmi dobrý fotbal, který byl odbornou veřejností i mezi fanoušky oceňován. Ovšem bodů máme málo, což člověka sešrotuje. Jde o nezpochybnitelný fakt. Ale stejně tak trvám na tom, že jsme hráli lepší fotbal, než ukazuje postavení týmu.

V čem byl největší problém Bohemians 1905 v průběhu jarní části soutěže?

Už v závěru podzimu jsme měli problém se střílením branek. V průběhu jara jsme rozhodně nebyli v herní krizi, jak jsem si někde přečetl. Herně jsme totiž měli špatný jen první poločas v Příbrami. Po přestávce jsme tam domácí mačkali jako citrón, před reprezentační přestávkou jsme přehrávali Plzeň, v úvodu jara jsme při konfrontaci se Spartou rozhodně nebyli horší. Ale chybí nám góloví hráči.

Nejde však jen o ztrátu Holendy, jenž zamířil v zimě do Dukly...

Dokud jsme Honzu měli, mohli jsme hrát systém čtyři dva tři jedna. Jenže v úvodu jara se nám ofenzivní vozba totálně rozpadla. Hašek a Luts byli zranění. Kvůli zdravotním trablům ze zimní přípravy vypadli i další hráči, adekvátní náhradu jsme v danou chvíli neměli.

Bude mít nyní už váš bývalý tým starosti se záchranou?

Jsem přesvědčený, že nikoliv. Bohemians se zachrání! Impuls v podobě změny trenéra většinou funguje. S osobou Martina Haška přijdou další pozitivní věci. Gólem proti Mladé Boleslavi ve středečním poháru i uzdravením některých klíčových hráčů se tým zase zvedá do kvality. Mužstvo má velmi dobrou sílu!

Jaký bude nyní váš program? Čeká vás odpočinek?

Samozřejmě mi bude chybět denní kontakt s mužstvem, ale pustím se ještě s větší intenzitou do práce asistenta národního mužstva.

Reklama

  0 : 0 Teplice - Č. Budějovice 0 : 0 14. min Živě
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články