Hlavní obsah

Švento je po operaci, pamětník titulů Slavii už nejspíš na jaře nepomůže

Praha
Aktualizováno

Báječně rozjetá sezóna sešívaných pro Dušana Šventa nejspíš předčasně skončila. Slovenský fotbalista pražské Slavie se podrobil operaci kolena a do jarních zápasů už s největší pravděpodobností nezasáhne. V závěru minulého týdne podstoupil náročnější artroskopii, která si vyžádá o něco delší pauzu, než se původně zdálo. Klub na svém webu informuje, že Švento je nyní v péči klubového fyzioterapeuta a masérů a věnuje se rekonvalescenci přímo v Edenu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Dušan Švento v utkání s Příbramí.

Článek

Naposledy sešívaným pomohl v závěrečném duelu podzimu ve Zlíně. Na jaře už se na ligové scéně neobjevil.

„Po několika intenzívních trénincích mi koleno nateklo, pociťoval jsem na jedné straně bolesti. Myslel jsem si, že odezní, bohužel to nebyl ten případ. Vyšetření ukázalo nález v oblasti menisku a chrupavky. Bohužel mě čeká delší rekonvalescence, která pravděpodobně potrvá až do konce sezóny," líčí zklamaný Dušan Švento pro slavia.cz.

Následoval příkladu sledovaného sparťanského pacienta Tomáše Rosického. Pod nůž šel hlavně proto, aby stihl aspoň začátek příští sezóny.

„Léčení je nasměrované tak, abych byl na letní přípravu v pohodě a další sezónu mohl absolvovat bez zdravotních problémů. To je pro mě priorita. Je mi dvaatřicet, chtěl bych si ještě jednu sezónu užít a pak fotbalovou kapitolu uzavřít," avizuje slovenský rychlonožka.

Šance na další titul jsou velké

Švento je pamětník slávistických titulů z let 2008 a 2009. Jeho návrat před touto sezónou byl proto v Edenu brán jako symbol, že Slavia je definitivně zpátky v české elitě.

A teď, když sešívaní osm kol před koncem ligy ztrácejí na vedoucí Plzeň jen jediný bod, se bude muset na bitvu o titul jen dívat.

„Naše šance jsou velké. Ale každý zápas do konce sezóny bude hodně těžký a důležitý. Myslím si, že celý kádr, systematika a chod klubu je nastavený tak, že běžíme naproti úspěchu," věří účastník loňského mistrovství Evropy ve Francii.

"Je jen na nás, jak se s velkou šancí popasujeme, ale přál bych si, aby se titul po dlouhých letech tápání a bojování o záchranu podařil. Přišel by vhod všem, kteří jsou okolo fotbalu, a samozřejmě také nám a celé slávistické komunitě," poukazuje Švento.

Reklama

Související témata: