Hlavní obsah

Hašek už není buchar, ale voda, která obrousí i nejšpičatější kámen na oblázek

Praha

Ještě nedávno uvažoval, že s trénováním skončí. Pak ale vzal Vlašim a nyní se Martin Hašek jako kouč fotbalistů Bohemians 1905 po pěti letech vrací na prvoligovou scénu. „Dříve jsem měl víc černobílé vidění, dnes dokážu používat měkčí energii. Už nejsem jako buchar, ale jako voda, která nakonec i nejšpičatější kámen dokáže obrousit na oblázek,“ charakterizuje sám sebe.

Martin Hašek novým trenérem BohemiansVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Zvláštní jev ve světě fotbalových profíků, kteří si spíš jdou po krku a snaží se urvat práci pro sebe. Miroslav Koubek doporučil Martina Haška jako svého nástupce a jako první mu zvěstoval, že ho Bohemka osloví. Když pak ve středu k trenérské rošádě v Ďolíčku skutečně došlo, Jarolímův asistent u národního týmu hned den poté předával mladšímu nástupci veškeré poznatky o klokanech, k nimž od začátku sezóny dospěl.

„Není to úplně obvyklý postup. Jsem rád, že jsem se stal trenérem Bohemky a zároveň, že nejsou narušené vztahy mezi mnou a trenérem Koubkem. Mám s ním domluvenou kávu, jedu za ním na Kladno. Abychom si popovídali o mužstvu a setkali se prostě jako přátelé," avizoval Martin Hašek.

Pomalu rozbíhal jiný byznys

Bývalý reprezentant a pětinásobný mistr ligy se Spartou přitom poměrně nedávno na fotbal už téměř zanevřel. „Nabídky nepřicházely a v jednu chvíli jsem byl téměř rozhodnutý, že opustím obor. Už jsem rozbíhal jiný byznys. Ale pak trenér Petržela odešel do Baníku, já dostal pozici ve Vlašimi, trénování mě tam začalo zase hrozně bavit a teď jsem tady," líčí sedmačtyřicetiletý kouč.

Nechce prozradit, do jakého oboru chtěl utéct. Podstatné stejně je, že se vrací do nejvyšší soutěže. Naposledy na jaře 2012 po odchodu Jozefa Chovance vedl Spartu.

„Od té doby jsem se změnil. Myslím, že už nejsem tolik tvrdý. Trochu jsem změknul, ale zase ne tolik, abych byl měkký," culí se Hašek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články