Hlavní obsah

Wagner se po návratu z Rakouska upsal Brnu

BRNO

Bývalý fotbalový reprezentant René Wagner podepsal dvouletou smlouvu s vedením prvoligového FC Brno. Do moravské metropole se vrací poté, co před deseti lety odešel z Boby Brno do Rapidu Vídeň, kde působil osm sezón, a poslední dva roky hrál v rakouském Mattersburgu.

Foto: ČTK/Otto Ballon Mierny

Český útočník Rapidu Vídeň René Wagner převzal 22. září na brněnském fotbalovém stadionu před prvoligovým utkáním Brno - Baník Ostrava odznak Klubu ligových kanonýrů za sto vstřelených gólů v nejvyšších fotbalových soutěžích

Článek

"Doufám, že vás nezklamu a dopomohu brněnskému týmu k cestě přinejmenším do středu tabulky, případně v další sezoně až ke startům v evropských pohárových soutěžích," řekl na tiskové konferenci po podpisu smlouvy třiatřicetiletý Wagner. Vrací se na stadion, kde začínal v sedmi letech fotbalovou kariéru. "Jako dnes si pamatuji na první trénink na plácku za brankou," dodal Wagner.

Z desetiletého působení v Rakousku považuje za nejúspěšnější hned svoji první sezónu. Do ní naskočil až v sedmém kole rakouské nejvyšší soutěže, přesto na jejím konci slavil titul krále ligových střelců. Nikdy se mu ale nepodařilo získat s Rapidem mistrovský titul, ve sbírce má čtyři medaile za druhé místo.

Lákali ho i do Zlína

Rakouské působení mělo z Wagnerova pohledu i stinné stránky. "Po přetržení křížových vazů jsem podstoupil operaci kolena. Dostal jsem se také na lavičku náhradníků, když jsem neměl důvěru trenéra Matthäuse," líčil Wagner, kterého vedle Brna oslovil ještě Zlín. "Opravdově jsem ale uvažoval jen o Brnu, kde mám rodinné zázemí. Před půldruhým rokem jsem slíbil, že půjdu do Brna, a slovo jsem dodržel," poznamenal Wagner.

Kromě rychlého útočníka zřejmě zamíří do Brna i brankář Bureš, který v uplynulé sezoně chytal za druholigové Drnovice. "Mluvili jsme spolu, do skončení druhé ligy jsem ale nechtěl do přestupu příliš zasahovat," poznamenal předseda představenstva brněnského klubu Karel Jarůšek.

Brňané mají v hledáčku ještě další posily. Po zahájení letní přípravy přijde na zkoušku sedm zahraničních fotbalistů ze Slovenska, Chorvatska, Ukrajiny i Brazílie. "Budou mít možnost nás přesvědčit v tréninku a minimálně ve dvou přípravných zápasech o svých kvalitách," uvedl trenér brněnských fotbalistů Josef Mazura.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 přestávka Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 45. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  1 : 0 Sparta - Ostrava 1 : 0 přestávka Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice