Hlavní obsah

Slavia zásluhou Mešanoviče udolala Karvinou. Teplice porazily Liberec, vyhráli i Klokani

Praha
Aktualizováno

Čtyřmi sobotními zápasy pokračovalo 23. kolo fotbalové ePojisteni.cz ligy. Slavia zdolala Karvinou 2:1 a stáhla náskok vedoucí Plzně opět na jeden bod. Další vršovický celek Bohemians 1905 v premiéře kouče Martina Haška porazil Jihlavu 1:0, stejným poměrem si Slovácko poradilo s Příbramí. Teplice v divokém zápase zdolaly Liberec 3:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost Slavie z úvodního gólu.

Článek
Fotogalerie

V Karviné se hrál od začátku ofenzivní fotbal. Ještě před prvním gólem Mešanoviče měly oba celky jednu velkou příležitost, ale jak domácí Šišler, tak hostující Barák neuspěli.

To až bosenský forvard po závaru ve vápně dorazil míč za záda bezmocného Laštůvky. Necelých deset minut před koncem poločasu ale fauloval Deli šlapákem Janečku a pokutový kop proměnil Wágner. O vítězství Slavie rozhodl deset minut před koncem ve formě hrající Mešanovič a Pražané natáhli svou šnůru pod koučem Šilhavým na 21 střetnutí bez porážky.

Oba týmy se znovu utkají již ve středu v Edenu ve čtvrtfinále domácího poháru.

Potočný předvedl zkrat

Léčba novým trenérem zabrala. Bohemians 1905 pod vedením Martina Haška doma udolali Jihlavu a zvítězili po deseti utkáních. Jedinou trefu Klokanů obstaral dorážející Kabajev. Pro klub z Vršovic to byla teprve druhá jarní trefa z osmi ligových duelů. Naopak Jihlava prodloužila své trápení na hřištích soupeřů, nevyhrála už popatnácté v řadě.

Třetí domácí výhru si v letošní sezóně připsalo Slovácko, které porazilo Příbram. Středočeši tak nevyužili páteční ztráty Hradce Králové a na první nesestupové místo stále ztrácejí šest bodů.

Ze severočeského derby vyšly vítězně Teplice. Na Stínadlech zdolaly Liberec a bodovaly potřetí v řadě. Ze šestého místa ztrácejí na pátý Zlín už jenom jeden bod. Oproti tomu sestupem ohrožený Slovan nenavázal na předchozí domácí vítězství nad Karvinou a na patnáctou Jihlavu si stále drží šestibodový náskok.

Navíc pár minut před koncem neudržel nervy na uzdě po souboji se Šušnjarem Potočný a za oplácení dostal červenou kartu. Srbský stoper ze střetu vyvázl jen se žlutou.

Program 23. kola:
Pátek
Dukla - Mladá Boleslav 1:2
Hradec Králové - Plzeň 0:1
Sobota
Slovácko - Příbram 1:0
Branka: 82. Šumulikovski
Bohemians - Jihlava 1:0
Branka: 27. Kabajev
Teplice - Liberec 3:1
Branky: 45.+2 Červenka, 52. Hora, 90. Vošahlík - 64. Mikula, ČK: 84. Potočný (L)
Karviná - Slavia 1:2
Branky: 36. Wágner z pen. - 12. a 80. Mešanovič
Neděle
15:00 Jablonec - Zlín
17:30 Sparta - Brno

Reklama