Hlavní obsah

Hradec - Plzeň 0:1Plzeň pod novým koučem neoslnila, v Hradci ji spasil v závěru Hejda

MinutaMin. Tým Hráč Akce
81. Hejda 0 : 1
Záznam online reportáže

Robert NeumannSport.czPrávo

Stáli pár minut od těžké ztráty. Ještě deset minut před koncem páteční předehrávky 23. kola fotbalové ligy hrála vedoucí Plzeň na půdě Hradce Králové bez branek. Viktorii, kterou poprvé vedl nový trenér Bečka, nakonec vysvobodil jediným gólem stoper Hejda. Západočeši tak odskočili druhé Slavii, kterou čeká v sobotu duel v Karviné, na čtyři body. V 53. navíc neproměnil hostující Hořava pokutový kop.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hradecký útočník Pavel Černý a obránce Viktorie Plzeň Lukáš Hejda během utkání.

Článek

Bečka udělal oproti minulému utkání s Teplicemi (2:2), po kterém byl odvolán kouč Pivarník, dvě změny v základní sestavě. Místo Kopice se do zahajovací jedenáctky vrátil Petržela a Chriena ve středu pole nahradil Hromada.

Viktoria si od změny na lavičce slibovala zlepšení ofenzivy, jenže v prvním poločase se jí vpředu nedařilo. Vyprodukovala pouze Zemanovu zablokovanou střelu v úvodu a nebezpečnou hlavičku Hořavy, kterou zlikvidoval brankář Ottmar.

To domácí měli v 21. vyloženou šanci. Janoušek na pravé straně vybojoval míč, přihrál před branku osamocenému Černému, který však zakopl o míč a 100. ligový start brankou neoslavil.

Ani po přestávce Západočeši plyn příliš nesešlápli. V 53. minutě však po faulu na Petrželu měli výhodu pokutového kopu. Hořava ji však zahodil! Respektive výtečný Ottmar jeho střelu lapil.

V 60. minutě proběhla neplánovaná, zhruba dvouminutová přestávka. Asistent rozhodčího Vysloužil si totiž přivodil zranění, zastoupit ho musel čtvrtý arbitr Proske. Bečka v dalším průběhu poslal na trávník druhého útočníka Poznara, poté i záložníky Kopice s Kovaříkem. Právě Kopic v 81. minutě z přímého kopu posadil míč na hlavu Hejdy, který lídra spasil. Plzeň tak porazila Votroky podesáté v řadě.

23. kolo první fotbalové ligy:
FC Hradec Králové - Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Branka: 81. Hejda. Rozhodčí: Marek - Pospíšil, Vysloužil (62. Proske). ŽK: Nosek, M. Černý, P. Černý, Janoušek - Hejda, Limberský, Hubník. Diváci: 2266.
Hradec: Ottmar - Krátký, Nosek, Hůlka, Mudra - Trubač (73. Schwarz), Janoušek (84. Pázler), Jirsák, M. Černý, Malinský - P. Černý (84. Žondra). Trenéři: Frimmel a Pilný.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hromada (75. Poznar), Hrošovský - Petržela (70. Kovařík), Hořava, Zeman (80. Kopic) - Bakoš. Trenér: Bečka.

Reklama

Související témata: