Hlavní obsah

Vrátíme se na zem, ujišťuje po porážce se Slavií karvinský kouč Weber

Karviná

Těšili se, že v jarních zápasech s favority ePojištění.cz ligy promluví do boje o mistrovský titul, nakonec mu ale díky domácím porážkám s Plzní (2:3) i se Slavií (1:2) Karvinští jen přihlíželi. „Hrozně to bolí, protože jsme ani jednou nebyli od bodů daleko. Se Slavií možná ještě blíže než s Plzní,“ litoval karvinský kapitán Pavel Eismann. „Chybělo nám trochu lepší řešení některých situací a možná i kousek štěstí,“ přemítal obránce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karviné Jozef Weber

Článek

Oba góly, které Laštůvkovi vstřelil bosenský útočník Mešanovič, si byly podobné. Dorážce zblízka předcházel centr do vápna, na který domácí nedokázali dostatečně reagovat. „Zase nám to tam propadlo, musíme se naučit ty standardky dohrávat lépe. Mešanović má výborný výběr místa ve vápně, je to gólový hráč, podobný jako Lafata. Gól nám dal i v prvním utkání v Praze, kde střílel z pěti metrů k tyči. Bylo to podobné," říkal Eismann.

Porážka se Slavií, byla pro Karvinou třetí v řadě, což nováček soutěže zažívá poprvé. „Není to příjemné. Vrátíme se zase na zem a budeme se věnovat záchraně. Pokud ale budeme podávat takové výkony, jako proti Slavii, tak o tenhle tým nemám obavy," řekl trenér Karviné Jozef Weber. „Bojujeme do posledního dechu. Když takhle budeme pokračovat, tak ty potřebné body získáme, a ještě se umístíme vysoko," doplnil ho Eismann.

Ve středu 12. dubna budou mít Karvinští šanci Slavii porážku oplatit ve čtvrtfinále MOL Cupu. „Chtěli jsme je alespoň jednou v tomto dvojboji porazit a to se nemění," naznačil pohárové plány srbský obránce Karviné Mihailo Jovanović.

Těžké utkání čeká proti slezskému soupeři také exbaníkovec ve službách Slavie Michal Frydrych. Slavie v této sezóně v součtu s dvěma pohárovými duely neprohrála už 21 utkání a rozhodně v tom hodlá pokračovat i ve středu. „Budeme hrát doma, to by měla být naše výhoda. Pohár je pro nás hodně důležitý. Chceme vyhrát obě soutěže," prozradil motivaci rodák z Hustopečí nad Bečvou.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava