Hlavní obsah

Zápas potřeboval rozproudit emoce, tak si kapitáni šli po krku

Praha

Oba se po zápase usmívali a vypjatou chvilku zlehčovali. Na trávníku se ale kapitáni svých týmů porafali náramně. Sparťan David Lafata a brněnský Pavel Zavadil dostali od sudího Jílka žlutou kartu, přitom lídr Zbrojovky měl podle expertů v televizním studiu inkasovat spíš rovnou červenou. Letenští fotbalisté v dramatickém ligovém duelu vyhráli 3:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brněnský kapitán Pavel Zavadil v utkání na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Nervy na pochodu, kapitáni si vystartovali po krku.

Ke konci prvního poločasu nařídil rozhodčí Jan Jílek přímý kop pro Brno. Brněnský kapitán Pavel Zavadil chtěl rychle rozehrát, jenže jeho sparťanský protějšek s páskou na rukávu David Lafata ho před ním odkopl. Zavadil ho dohrál a vznikla vzrušená strkanice.

„Šel jsem do něj, ale zasáhl jen balón. Chtěl jsem rychle rozehrát. Takový je fotbal. Zápas potřeboval trochu rozproudit emoce," kření se Zavadil jako nevinnost sama.

„Nic vážného, k fotbalu to patří," směje se i Lafata.

Ataky soupeře po přerušení hry se ovšem většinou trestají vyloučením.

„Vždyť já kopl do míče a Davida vůbec netrefil. Divil jsem se, že jsem vůbec dostal žlutou, protože jsem hrál balón," tvrdí Zavadil.

Ať si klidně pískají...

Při odchodu do kabin na něj s důraznou domluvou vystartoval také sparťanský trenér Petr Rada. „O čem jsme se bavili? Asi že jsem měl pravdu," vtipkuje kapitán Zbrojovky.

Jako by kouč chtěl horkokrevného hráče vytahat za uši. „Kdepak, Zavadila si stejně jako Poláka vážím. Vysvětloval jsem mu, že na počátku strkanice se o faul na Poláka nejednalo, protože uklouzl," ujišťuje Rada.

Zavadil se každopádně stal nepřítelem sparťanského publika. Od té doby každý jeho dotek s míčem provázely hlasité projevy nevole.

„Tak pískali, no... Mně to nevadilo. Už jsem dost starý, abych se s něčím takovým srovnal," poukazuje 38letý kapitán Zbrojovky.

Reklama

Související témata: