Hlavní obsah

Jasná penalta, neskáču metr předem, hájí se sparťan Šural. Brácha ho nezlobil

Kvůli sporné penaltě přišli o výhru v derby na Slavii. A o týden později zase díky sporné penaltě porazili Brno. Jako by rozhodčí Jan Jílek fotbalistům Sparty vrátil to, co jim jeho kolega Pavel Franěk v Edenu upřel. „Ale vždyť penalta byla jasná, oni se ani nehádali,“ hájí se Josef Šural, který ve vápně spadl a David Lafata pak z pokutového kopu vstřelil vítězný gól duelu, který skončil 3:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bratrský duel. Josef Šural ze Sparty (vpředu) a Jakub Šural z Brna.

Článek
Fotogalerie

Další penalta, kterou určitě přezkoumá komise rozhodčích. Exbrňák v rudém dresu vletěl mezi Poláka a Taščiho a zdálo se, že nemusel nutně padat.

„Kdepak, jasná penalta. Hodil jsem si míč dopředu, chtěl jsem běžet a najednou mi tam strčil nohu a já o ní zakopl," hájí se šestadvacetiletý Josef Šural.

„Žádné ruce nahoru mi nevyletěly, neodrážel jsem se metr dopředu jako někteří," zdůrazňuje v jasné narážce na slávistu Mingazova.

„Všichni cítili, že o mě zavadil. Oni se ani nehádali, protože věděli, že byla jasná. Tohle bych vůbec neřešil," pokračuje v obhajobě český reprezentant.

Před týdnem komise rozhodčích potvrdila, že Slavia v derby s Letenskými penaltu kopat neměla, protože ji Mingazov nafilmoval. Škoda z ní v nastavení vyrovnal na konečných 1:1.

„Pokud jde o derby, nechceme se vymlouvat na penaltu. Půl minuty před ní jsme měli pět možností, jak situaci vyřešit úplně v klidu, a měli bychom tři body. Navíc já bych ji taky pískl. Na hřišti mi přišlo, že byla. Až pak z opakovaného záběru jsem zjistil, že ne," přiznává Šural.

Duel proti mateřskému Brnu pro něj byl výjimečný z rodinného důvodu. Poprvé si v lize zahrál proti mladšímu bratrovi Jakubovi. Na pravého obránce Zbrojovky dokonce často narážel.

„Původně jsem měl nastoupit na hrotu, takže bychom se nepotkávali. Ale nakonec nemohl hrát Venca Kadlec, tak jsme na sebe zbyli. Zajímavá zkušenost. Brácha se snažil, ale nezlobil, takže v pohodě," usmívá se Josef, přestože Jakub si za faul právě na něj vykoledoval žlutou kartu.

Reklama

Související témata: