Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Slavii i Spartu posunuli k výhře dvougóloví kanonýři

Bídná produktivita ze začátku jara snad už bude zapomenuta a kanonýři o sobě dají více vědět. Poslední víkend byl také dobrou připomínkou, že bitva o korunu krále střelců je stále otevřená. Slavii i Spartu posunuli ke třem bodům dvougóloví střelci, Muris Mešanovič a David Lafata tak pochopitelně figurují v ideální sestavě 23. kola fotbalové ePojisteni.cz ligy podle Sport.cz.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 23. kola fotbalové ePojistovna.cz ligy podle Sport.cz:

Článek

Plzeň se udržela v čele tabulky. Její výhra v Hradci Králové však byla upachtěná a mužem zápasu udělala domácího brankáře Ottmara, která chytil i Hořavovu penaltu. Slavia odpověděla podobně vydřeným vítězstvím v Karviné, o něž se dvěma brankami postaral Mešanovič.

Sparta v dramatickém duelu zdolala Brno. Dva góly dal na podhrotovou pozici stažený Lafata, jeden z nich po odvážném průniku obránce Karavajeva. Tři góly zaznamenaly už jen Teplice proti Liberci, aktivní byl znovu obránce Krob a prim hrál záložník Fillo.

Klokani vyhráli důležitý záchranářský duel s Jihlavou. Jediný gól vstřelil Kabajev, při trenérském debutu svého otce na lavičce Bohemky se v záloze dařilo i Haškovi. Příbram na Slovácku usadil precizní přímý kop mazáka Šumulikoskiho. Po dlouhé době se v lize trefil Železník z Mladé Boleslavi, Jablonec se mohl spolehnout na stopera Beneše.

Sestava 23. kola fotbalové ePojistovna.cz ligy podle Sport.cz:
Ottmar (Hradec Králové) - Karavajev (Sparta), Beneš (Jablonec), Krob (Teplice) - Fillo (Teplice), Hašek (Bohemians), Lafata (Sparta), Šumulikoski (Slovácko) - Železník (Mladá Boleslav), Kabajev (Bohemians), Mešanovič (Slavia).

Reklama