Hlavní obsah

Sparta prohrála s posledním! Klokani zahodili penaltu, Příbram ještě žije

Praha
Aktualizováno

Pěti sobotními zápasy začalo 24. kolo fotbalové ePojisteni.cz ligy. Sparta večer vybouchla v Jihlavě, poslední tým tabulky nad ní zvítězil 1:0. Brno porazilo Jablonec 2:0, sestupu se vzpouzí také Příbram, která porazila Karvinou 4:2. Zlín doma prohrál s Teplicemi 0:2. Mladá Boleslav remizovala s Bohemians 1:1, hosté v závěru nedali penaltu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Josef Šural leží na trávníku po porážce v Jihlavě.

Článek
Fotogalerie

Na hřištích soupeřů je prostě neškodná. Sparta prohrála dokonce i v Jihlavě, která před utkáním klesla na poslední příčku tabulky... Letenští fatální hrubkou nabídli Vysočině vítězný gól, sami byli v ofenzívě zoufalí. Sparta tak v lize vyhrála jediný z posledních 9 zápasů venku (4 remízy, 4 prohry). Vysočina ji v lize porazila vůbec poprvé, nový kouč Josef Jinoch tak oslavil senzační vítěznou premiéru.

Brno stále nemělo klid a potřebovalo zabrat. Podařilo se mu to ideálně. Skóre zápasu s Jabloncem otevřel Tašči, ve druhém poločase zlaté tři body potvrdil Řezníček. Zbrojovka tak výrazně posílila své záchranářské akcie. Jablonec prohrál teprve podruhé z posledních devíti kol.

Ševci zachraňují škaredé jaro v domácím poháru, v lize však trpí. Zlín doma znovu vybouchl, posledních 10 kol nevyhrál a získal v nich jen 4 body za 4 remízy. Teplice ho díky výhře 2:0 v tabulce přeskočily na páté místo.

Poslední Příbram ještě žije, protože bodovala v 5 z posledních 6 domácích utkání. Tentokrát přestřílela 4:2 nováčka z Karviné, který ve středu prohrál pohárové čtvrtfinále na Slavii 2:5 a prožil tak černý týden...

Klokani v premiéře trenéra Martina Haška st. porazili Jihlavu a utnuli sérii bez výhry, která trvala 10 kol. Lepším týmem byli také v Mladé Boleslavi, kterou porazili v jediném z minulých 9 zápasů. Domácí gólman Vejmola chytil minutu před koncem Jindřiškovi penaltu, a tak skončil zápas smírně 1:1.

Program 24. kola:
Sobota
Brno - Jablonec 2:0
Branky: 17. Tašči, 76. Řezníček
Příbram - Karviná 4:2
Branky: 33. Jiránek, 54. Suchan, 69. Rezek, 74. Linhart - 16. Panák, 89. Jovanovič
Zlín - Teplice 0:2
Branky: 51. Fillo, 74. Jeřábek
Mladá Boleslav - Bohemians 1:1
Branky: 21. Železník - 54. Krch
Jihlava - Sparta 1:0
Branka: 47. Ikaunieks
Neděle
15:00 Liberec - Dukla
18:15 Plzeň - Slovácko
Pondělí
17:30 Slavia - Hradec Králové

Reklama