Hlavní obsah

Jede se do Jihlavy! Lafata má na soupeře z Vysočiny doslova spadeno

Praha

Předposlední tým tabulky je hned ve dvojím ohrožení. Fotbalisté Jihlavy odvracejí hrozbu sestupu do druhé ligy, navíc budou v duelu 24. kola čelit kanonýrovi, který na ně má spadeno. Vždyť David Lafata jim v rudém dresu nastřílel už jedenáct gólů, zdaleka nejvíc ve službách Sparty. Nedávno od něj Vysočina vyfasovala dokonce rekordních pět branek za jediný zápas.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník David Lafata vstřelil loni na jaře Jihlavě pět gólů.

Článek

Jedenáct gólů, to je porce, za kterou se spousta útočníků pachtí i víc sezón. David Lafata ji od ledna 2013, kdy přišel na Letnou, uštědřil jedinému soupeři, Jihlavě. V posledních dvou duelech nasázel Vysočině celkem 7 branek. Loni v květnu se proti ní trefil pětkrát, čímž se postaral o rekord ligy.

„Jihlavu neberu jako soupeře, který mi vyhovuje. Především tam chceme vyhrát a potvrdit tři body doma s Brnem. Venku už jsme dlouho nevyhráli. Vstřelený gól by byl něco navíc," říká David Lafata v rozhovoru pro klubovou televizi.

Ligové góly Davida Lafaty za Spartu (76)
11 - Jihlava
9 - Příbram, Brno
8 - Jablonec
6 - Ml. Boleslav
5 - Č. Budějovice, Slavia, Bohemians 1905
3 - Liberec, Hradec Králové
2 - Znojmo, Olomouc, Ostrava
1 - Plzeň, Slovácko, Zlín, Dukla, Karviná, Teplice

Jinoch se snažil uvolnit atmosféru

Jihlavu už nevede Michal Bílek. Právě před utkáním se Spartou ho nahradil Josef Jinoch.

„Snažili jsme se hlavně uvolnit atmosféru. Pro výkon hráčů a atmosféru utkání je vždy lepší hrát s týmy, co jsou nahoře. Sparta je na začátek krásný soupeř. Věřím, že se každý z našich hráčů bude chtít ukázat a podat maximální výkon," doufá nový kouč.

„Snad bude naší výhodou, že vlastně budeme moci pouze překvapit. Ale v našem stavu potřebujeme vyhrát i zápasy, ve kterých se to od nás nečeká. Pokud chceme uspět, je třeba se víc dostat ke střelbě a k zakončení," žádá Jinoch.

Dost možná změní sestavu. „Víme také, že Jihlava má hodně zraněných, takže nevíme, s kým nový trenér počítá a nepočítá do utkání. Čeká nás každopádně bitva, boj o druhé míče a velmi nepříjemný soupeř," avizuje Zdeněk Svoboda, asistent trenéra Sparty.

Reklama

Související témata: