Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Bohemians 1905 1:1Trýzeň Mladé Boleslavi pokračuje. Kdyby Jindřišek nezahodil penaltu, nebrala by s klokany ani remízu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Železník 1 : 0
54. Krch 1 : 1
Záznam online reportáže

Jarní trýzeň Mladé Boleslavi pokračuje... Výhra v minulém kole na pražské Julisce ji neprobrala, neboť v čtyřiadvacátém ligovém dějství doma jen remizovala s Bohemians. A to musela být za bod moc ráda, neboť klokani byli lepším mužstvem a kdyby měli jen trochu lepší mušku, mohli klidně vyhrát i v druhém zápase pod vedením nového trenéra Martina Haška. Zvláště, když minutu před koncem kopali penaltu, kterou ovšem Jindřišek neproměnil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Mladé Boleslavi Luděk Vejmola a Lukáš Železník oslavují gól.

Článek

Karetní vichřice rozpoutaná sudím Proskem, který během prvních 22 minut rozdal pět žlutých, většinu hráčů zkrotila, domácího Železníka však nikoli. Hned po prvním rohu, k němuž se Středočeši dostali, se totiž dokázal střelecky prosadit. Problém s tím neměl, neboť míč prodloužený hlavičkujícím Magerou ho našel u tyče zcela neobsazeného, takže pohotovou ránou opět oživil vzpomínky na svou střeleckou minulost.

Klokany tím na chvíli zpražil, neboť v úvodní čtvrthodině byli lepším mužstvem, hru měli ve své režii a nebýt dvou výborných zákroků Vejmoly, který se blýskl hlavně při střele Lutse, mohli jít do vedení oni.

I po inkasované brance se ale hnali za vyrovnáním. Trenérův syn Martin k němu měl blízko už před přestávkou, Luts hned po ní. Co se nepovedlo těm dvěma, zařídil po rohovém kopu kapitán Krch, proti jehož hlavičce neměl jinak výborný Vejmola šanci.

Nemuselo zůstat jen u vyrovnání, protože Kabajev po pár minutách hlavičkoval ve slibné pozici těsně vedle, aby vzápětí obešel i gólmana, ale o šanci se sám připravil útočným faulem.

Pražané v ten moment vycítili šanci na tři body a zápas zase ovládli, v koncovce jim ale chybělo víc přesnosti, klidu a hlavně přesnější muška. A když už po rohovém kopu mířila hlavička Krcha dfo sítě, vyznamenal se skvělý Vejmola.

Minutu před koncem zazářil ještě víc, neboť zlikvidoval i Jindřiškův pokutový kop. Klokani se tak museli spokojit s bodem, který pro ně ovšem představoval vzhledem k průběhu zápasu ztrátu.

Mladá Boleslav - Bohemians 1:1 (1:0)
Branky: 21. Železník - 54.Krch. Rozhodčí: Proske - Kotík, Kříž. ŽK: Vukadinovič, Matějovský, Stronati, Mebrahtu - Krch, Bartek, Jindřišek. Diváci: 3873.
Ml. Boleslav: Vejmola - Jánoš, Čmovš, Stronati, Fleišman - Ljovin, Matějovský (77. Takács) - Přikryl, Magera, Vukadinovič (62. Mebrahtu) - Železník (58. Nečas). Trenér: Svědík.
Bohemians: Berkovec - Dostál, Krch, Šmíd, Havel - Bartek, Jindřišek, Mašek (74.Kuchta), Martin Hašek ml., Luts (85. Hubínek) - Kabajev (81.Markovič). Trenér: Martin Hašek st.

Reklama