Hlavní obsah

Zlín - Teplice 0:2Ševci se souží, nezvládli ani přímý souboj o páté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
51. Fillo 0 : 1
74. Jeřábek 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic vyhráli v utkání 24. kola první ligy v přímém souboji o páté místo ve Zlíně 2:0 a v tabulce se posunuli o dva body před dnešního soupeře. V 50. minutě otevřel skóre Martin Fillo a čtvrthodinu před koncem pojistil vítězství Severočechů Michal Jeřábek. Ševci prodloužili své čekání na vítězství už na deset kol, ve kterých vstřelili pouze dva góly. Naopak Teplice z posledních čtyř zápasů získaly deset bodů.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Tomáš Vondrášek z Teplic a Jean-David Beauguel ze Zlína.

Článek

Do sestavy Zlína se vrátil na hrot útoku střelec jediných dvou jarních ligových gólů Beauguel, ale ani jeho přítomnost produktivitu nezlepšila. Domácí pokračovali v nevýrazných výkonech, byť se hned v úvodu dostali do dvou slibnějších příležitostí. V sedmé minutě stačil Holíkovu střelu vyrazit brankář Grigar, který si o minutu později stejně poradil i s šancí Beauguela. To bylo ale na dlouhou dobu vše.

Zlínské akce většinou končily na nepřesnostech a podobně si v první půli vedli i Severočeši. Největší příležitost ke skórování měl až v závěru poločasu po Fillově úniku Hora, který ale z deseti metrů zbrkle přestřelil branku.

Do druhé poločasu vstoupil Zlín aktivněji. Ve 47. minutě po Holíkově akci zakončoval Matejov, který v pádu nestačil přesně zakončit. Ofenzivní elán domácích ale rychle vyprchal.

Po sérii chyb se za další tři minuty prosadil na pravé straně Fillo, který tvrdou ránou prostřelil brankáře Švengera a dal svůj šestý gól v ligové sezoně.

Po inkasované brance upadli domácí do útlumu a nechali soupeře převzít iniciativu. V 56. minutě Vošahlíkovu hlavičku pod břevno vyrazil brankář Švenger.

V 75. minutě už hosté svůj náskok pojistili. Propustná zlínská obrana nechala po rohovém kopu volného Jeřábka, který přidal druhý gól. Deset minut před koncem ještě Vošahlík trefil tyč. Zlín se už na vážnější odpor nezmohl.

Fotbalová liga - 24. kolo:
Fastav Zlín - FK Teplice 0:2 (0:0)
Branky: 50. Fillo, 75. Jeřábek. Rozhodčí: Ardeleánu - Dobrovolný, Myška. ŽK: Beauguel - Ljevakovič. Diváci: 3792.
Zlín: Švenger - Pazdera, Jugas, Janíček (59. Štípek), Gajič - Hnaníček (75. Fantiš) - Vukadinovič, Traoré, Holík, Matejov - Beauguel (77. Bartolomeu). Trenér: Páník.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Ljevakovič, Jeřábek, Krob - Soungole, Kučera - Fillo, Hora (90. Hyčka), Vošahlík - Červenka (89. Vachoušek). Trenér: Šmejkal.

Reklama

Související témata: