Hlavní obsah

Nedal penaltu, takže z výhry nebylo nic, fanoušci klokanů přesto skandovali Jindřiškovo jméno

„Nepodíval jsem se na něj, v tom to bylo. Moc jsem pospíchal a nepočkal si na jeho pohyb,“ přiznával vykolejený exekutor pokutového kopu Josef Jindřišek. Obvykle při penaltách neomylný, v Mladé Boleslavi ovšem dopředu signalizující směr, kam balón pošle, takže domácí gólman Luděk Vejmola si s jeho střelou poradil. Minutu před koncem penaltu vyrazil, takže klokani brali jen bod. A to přesto, že byli celý zápas lepším mužstvem a výhru by si zasloužili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Jindříšek děkuje fanouškům, kteří ho nezatratili.

Článek

„Však jsme také vyhrát chtěli. Šlo nám o to, abychom Bolce vrátili v lize vyřazení z poháru u nás na Bohemce. A tři body bychom si zasloužili, protože jsme byli důraznější, rychlejší, měli i víc šanci. O penaltě, kterou jsem kopnul vyloženě špatně, pak už vůbec nemluvím," měl Jindřišek v Mladé Boleslavi o to větší důvod ke zlosti, že se to právě kvůli neproměněné penaltě nepovedlo.

„V poháru jsem ji při penaltovém rozstřelu taky kopal a Vejmolu překonal. Asi si pamatoval, kam ji střílím," vysvětloval si své selhání.

„To jsem si pamatoval. Proto jsem riskoval a šel k tyči dřív, než Jindřišek vypálil. Bylo to i o štěstí, protože se na mě ani nepodíval," nepopíral mladoboleslavský gólman Luděk Vejmola, že zariskoval a vyplatilo se mu to.

„Jen díky němu jsme vydolovali bod. A i za něj musíme být rádi, protože Bohemka byla celý zápas lepším mužstvem, přehrávala nás kombinací i pohybem a nebýt Vejmoly, ani remízu bychom neuhráli," přiznával domácí kouč Martin Svědík, jehož tým se stále nemůže vymanit z jarní trýzně.

To nový vršovický trenér Martin Hašek klokany z trýzně dostal okamžitě. Dva zápasy pod jeho vedením, čtyři body na kontě a Pražanům se rázem dýchá v lize lépe.

„Lepší by bylo, kdybychom místo čtyř měli bodů šest, ale spokojený samozřejmě jsem. Z bodového profitu, stejně jako z výkonu, z něhož jsem měl v Mladé Boleslavi velmi dobrý pocit. Šli jsme za vítězstvím a dělali vše proto, abychom vyhráli, takže v mě zůstalo trochu smutku, že jsme výkon nepřetavili v plný bodový zisk. Zvláště když nám ho penalta minutu před koncem nabízela," glosoval Hašek probuzení a proměn i svých svěřenců.

„To bude asi tím, že jsem zase začal pravidelně hrát v základu," pokoušel se o žertování penaltový exekutor Jindřišek, jemuž bylo navzdory nerozhodnému výsledku hned po zápase odpuštěno.

Spoluhráči i fanoušky, kteří hned po závěrečném hvizdu začali skandovat jeho jméno, aby dokázali, že ho nezatratili.

„Kopu v Bohemce už nějaký pátek, takže to vždycky potěší. Po takovémto zápase obzvlášť," přiznával šestatřicetiletý klokan Jindřišek, že i vděk fanoušků pomohl zahnat zklamání z toho, že se klokani museli v Mladé Boleslavi nakonec spokojit jen s bodem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články