Hlavní obsah

Žádné čáry a kouzla. Jen svěží energie a mentální příprava, vysvětluje Hašek procitnutí klokanů

Mladá Boleslav

Půldruhého měsíce trvala jarní mizérie klokanů. Dva zápasy pod novým koučem jim však postačily k procitnutí a zažehnání sestupových starostí, které jim začaly hrozit. „My ale nehráli špatně ani pod trenérem Koubkem. V pohárovém čtvrtfinále jsme ostatně dokázali, že to není v trenérovi,“ namítal po remíze v Mladé Boleslavi nejstarší a nejzkušenější z klokanů Josef Jindřišek. „Ze dvou střetnutí se rozhodně nedají dělat závěry,“ přidával i nový kouč Bohemians Martin Hašek, pod jehož vedením Pražané bodovali i v druhém utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér Bohemians 1905 Martin Hašek (vlevo) a jeho asistent Dalibor Slezák mohou být po prvních dvou zápasech spokojeni.

Článek

Série deseti zápasů bez výhry zákonitě brnkala klokanům na nervy, brala jim sebevědomí a sebedůvěru, nahlodávala psychiku.

Šest bodů by bylo lepších...

„V takové situaci má každý nový trenér výhodu, protože ho minulost nezatěžuje, a navíc je plný svěží energie. Sám to na sobě cítím," přiznal Hašek poté, co klokani pod jeho vedením zvládli i druhý zápas v řadě. Po výhře nad Jihlavou remizovali v Mladé Boleslavi.

„Čtyři body jsou dobrým počinem, i když mít jich šest, bylo by to ještě lepší. A my je mít mohli, protože do Boleslavi jsme si jeli pro vítězství, za kterým jsme šli a dělali vše proto, abychom vyhráli," netajil nový kouč Bohemians, že chtěl víc.

„Nehustí do nás taktiku, protože už máme něco odehráno a známe tudíž principy, kterými se musíme řídit. Spíš jen poradí a snaží se, aby nás fotbal bavil, protože když bude bavit nás, bude bavit i diváky a přinese i bodový profit," potvrzoval Jindřišek, který mohl zmiňovaný profit ještě umocnit, kdyby v Mladé Boleslavi proměnil minutu před koncem penaltu.

„Jen se snažím dát hráčům nový impuls. Probudit v nich pozitivní energii, víru ve vlastní schopnosti, sebevědomí. Bavili jsme se samozřejmě i o organizaci hry, ale především šlo o mentální přípravu," souhlasí s Jindřiškem trenér Hašek.

Navázal na svého předchůdce

„Ale změnilo se i rozestavení na systém 4-4-2, i když netvrdím, že naše procitnutí spočívá jen v něm," podotkl nejzkušenější z klokanů.

„Ale s touto změnou už přišel pan Koubek v posledním zápase, v němž mužstvo vedl. Doma v poháru proti Mladé Boleslavi už tak klokani hráli, takže já jen navázal na změnu, kterou provedl on," připomněl Hašek.

Každopádně mentální příprava a změna v rozestavení týmu od Botiče prospěla. Ze dvou posledních zápasů vytěžili čtyři body a ozývající se starosti se záchranou zažehnali.

„Mohli jsme je odehnat ještě dál, kdybych nekopl penaltu tak špatně. Před utkáním v Mladé Boleslavi bychom bod brali, po závěrečném hvizdu nám byl málo," nepopíral Jindřišek.

„Jak s bodovým ziskem, tak s výkonem jsem spokojen. Ale šlo zatím jen o první dva zápasy, takže nechci dělat předčasné závěry. Na ty bude prostor až po sezóně," brání se i trenér přílišnému optimismu, který se po jarní mizérii trvající půldruhého měsíce k Botiči zase vrací.

Reklama

Související témata: