Hlavní obsah

Mikulu jsem musel dohnat, usmíval se Kerbr. Gól vstřelil ze standardky, kterou obvykle zahrává

Liberec

První trefu v libereckém dresu po zimním příchodu ze Slovácka nemohl Milan Kerbr lépe načasovat. V závěru nedělní ligové bitvy s Duklou zlomil nerozhodný stav 1:1 a nasměroval fotbalisty Slovanu k důležitému tříbodovému zisku, který v samém závěru ještě pojistil střídající stoper Kouřil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu Milan Kerbr z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Šlo o klíčový moment střetnutí. Kerbr si v 81. minutě naběhl na Vůchův přímý volný kop a levačkou uklidil balón k levé tyči. Slovan tím otřásl se sebevědomím Dukly, která se pár minut před tím těšila z vyrovnávacího zásahu Nigerijce Olayinky. „Já přitom v šestnáctce ani neměl být. Obvykle tu standardku kopu já, nakonec se jí ujal Egon," vysvětloval Kerbr, že se ve vápně ocitl docela náhodou.

Parta Jindřicha Trpišovského byla před utkáním pod tlakem. Její konkurenti v boji o záchranu totiž v sobotu své duely zvládli a podještědský celek tedy potřeboval nutně zvítězit, aby zbytek velikonočních svátků prožil v klidnějších patrech tabulky. Situaci mu navíc komplikovala nepříznivá bilance, Duklu totiž téměř tři roky neporazil.

„Věděli jsme, že týmy pod námi vyhrály. V tu chvíli jsme byli jen tři body od sestupu, museli jsme zápas zvládnout. Máme teď zase klid do další práce," oddechl si Kerbr.

Góly zařídili obránci

Ofenzívní borci v modrobílém dresu se proti Dukle neprosadili, zastoupili je však obránci. Obstarali všechny tři góly. Vedle Kerbra a Kouřila překonal brankáře Radu ještě Mikula, jenž v 15. minutě otevřel skóre celého duelu. „Když vstřelil Miky (pozn. Jan Mikula) gól, říkal jsem si, že bych ho mohl taky dát. On se trefil už před týdnem v Teplicích, tak jsem ho musel dohnat," usmíval se Kerbr.

S výkonem mužstva byl spokojený, mrzel ho pouze vstup do druhého poločasu. Dukla si v něm vytvořila několik slibných šancí a nakonec se zaslouženě radovala z vyrovnání. „Koledovali jsme si o to. Říkali jsme si o přestávce, že nesmíme začít chladně a nechat soupeře hrát. Stal se ale přesně pravý opak. Byli jsme vlažní," zlobil se sedmadvacetiletý krajní bek.

V barvách Slovanu se trefil v rámci nejvyšší soutěže už potřetí. V minulé sezóně během tehdejšího půlročního hostování skóroval na hřišti Olomouce a týden předtím i doma proti Bohemians. Zda jej čeká další příspěvek do týmové kasy i za nedělní gól proti Dukle, zatím netuší. „Za první gól jsem už platil. Musím se zeptat Cufa (pozn. Vladimír Coufal), jestli mě to zase čeká. Já doufám, že už ne," culil se Kerbr.

Reklama

Související témata: