Hlavní obsah

Zeman mohl letět až do Vídně, zlobí se kapitán Slovácka kvůli penaltě na půdě plzeňského lídra

Radek MalinaSport.czPrávo

Devět zápasů nepoznali fotbalisté Slovácka hořkost z porážky. Nikdo nedokázal svěřence trenéra Stanislava Levého složit na lopatky od poloviny listopadu, kdy doma podlehli Hradci Králové. Další zápas bez bodu přišel až v neděli večer v Plzni. Po souboji s lídrem ligové soutěže cítili borci Slovácka křivdu kvůli penaltě, z níž Bakoš pečetil triumf Západočechů.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Martin Zeman letí přes ležícího Veliče Šumulikoskiho ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

„Nebyl to pokutový kop, což jsem věděl hned na hřišti. A když jsem vše viděl v televizi ze záznamu, musím to zopakovat. Zeman vyskočil a mohl letět až do Vídně," zlobil se obránce Slovácka Veliče Šumulikoski.

Právě on byl při sto padesátém utkání v nejvyšší soutěži klíčovým mužem inkriminovaného souboje. Domácí záložník Zeman vběhl z levé strany do pokutového území a po vzájemném souboji, kdy šel zadák Slovácka do skluzu, ukázal sudí Orel na značku pokutového kopu.

„Marně jsme se dotazovali, za co penaltu píská. Vždyť Zeman si míč posunul snad metr vedle mě. A když viděl, že nestíhá, tak do mě naskočil. Ale sudí jen prohodil, že to byl pokutový kop," krčil rameny Šumulikoski.

„Nechci se k penaltě vyjadřovat, protože jsem souboj měl hodně daleko. Nicméně když Bakoš pokutový kop proměnil, bylo to pro nás strašně těžké. Snad kdybychom vstřelili kontaktní gól, mohl být vývoj ještě zajímavý," zůstával zdrženlivý trenér poražených Stanislav Levý.

Letecké etudy lize škodí

„České lize tohle škodí. Vždyť jde o třetí pokutový kop podobného typu v krátké době," čertil se Šumulikoski a připomínal letecké etudy slávisty Mingazova a sparťana Šurala. „Plzeň je tak silné mužstvo, a ještě si tohle dovoluje," netajil zlost obránce Slovácka.

Netajil, že jeho družina chtěla využít rozpoložení Západočechů, které má k ideálnímu stavu daleko. „My jsme se koncentrovali na naši hru, kdy chceme být na balónu. Ale že se Plzni nedaří, jsme pochopitelně věděli," vykládal Šumulikoski.

Trenér poražených byl přesvědčený, že jeho tým si zasloužil za předvedený výkon bodovou odměnu. „Ztratili jsme sérii bez prohry, kterou jsme chtěli prodloužit. Hlavně náš však bolí prohra po průběhu zápasu, kdy jsme dokázali, proč jsme dlouho nenašli přemožitele. Bod jsme si zasloužili, ale Plzeň prostě ukázala větší zkušenost a chytrost," přemítal Levý.

„Myslím, že jsme hráli fotbal a snažili se bojovat s Plzní na férovku. Naším cílem bylo dokázat si, jak jsme se posunuli herně. Bohužel jsme neproměnili šance," lamentoval Šumulikosti.

„Chyběl nám větší důraz v pokutovém území, kde jsme si několik slibných pozic vypracovali. Zejména po čtvrthodině jsme měli velmi obrovskou příležitost, z níž jsme prostě měli jít do vedení. Pak byl Plzeň měla zápas mnoho těžší," věděl Levý.

Reklama

Související témata: