Hlavní obsah

Slavia jde stahovat náskok Plzně. A v Edenu je doma!

Praha

Velikonoční pondělí má příznivcům pražské Slavie přinést dvě očekáváné události. Vítězství nad Hradcem Králové v dohrávce 24. ligového kola a ještě před tím potvrzení zprávy, že Eden už konečně patří novým majitelům klubu. Šéf představenstva Jaroslav Tvrdík oznámí důležité zprávy týkající se klubu a jako výmluvnou nápovědu napsal: V Edenu jsme doma!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Spokojení střelci Slavie Milan Škoda (vpravo) a Muris Mešanovič (uprostřed). Vlevo Antonín Barák.

Článek

Slavia doma v lize již dvacetkrát po sobě neprohrála a na sílu prostředí v Edenu samozřejmě spoléhá i ve chvíli, kdy musí stahovat náskok vedoucí Plzně. Viktoria v neděli zdolala Slovácko a má na sešívané k dobru čtyři body.

Červenobílí mají se 47 góly nejlepší útok ligy a gólový apetit potvrdili také ve středečním čtvrtfinále domácího poháru, v němž porazili 5:2 Karvinou.

„Jsme v roli velkého favorita, což je pro nás zavazující. Těšíme se, že zase hrajeme před naším publikem. Teď jsme dali pět gólů Karviné. Někdo si myslí, že zápas bude snadný, ale každý soupeř bojuje. Hradec o záchranu, minule doma dlouho vzdoroval Plzni. Dokonce měl i šance," poukazuje trenér Jaroslav Šilhavý na klubovém webu.

Recept? Vstřelit brzy góly

Již v příštím kole jede Plzeň na Letnou a sešívaní samozřejmě spoléhají na pomoc rivalské Sparty. Nejprve však musejí zvládnout svoji roli favorita, aby zase ztráceli na Viktorii jen jeden bod.

„Určitě to nebude jednoduché, pokud se nám nepodaří vstřelit brzy góly a tím třeba soupeře zlomit. Ale naše povinnost je vyhrát, i když soupeře respektujeme," ujišťuje trenér Slavie.

„Hradec bude určitě nepříjemným soupeřem. Hrál výborně doma s Plzní, dokázal vyhrát na hřišti Zlína. Bojuje o záchranu a nemůže se ohlížet, kde hraje. Hradec potřebuje bodovat všude," varuje také záložník Antonín Barák.

Dvě utkání z nejtěžších

„Los tomu tak asi chtěl, že hrajeme hned za sebou dvě utkání z nejtěžších. Utkání s Plzní pro nás bylo nesmírně těžké, i když herně jsme rozhodně nezklamali. Nyní nás čeká obdobně náročný duel. Možná o to těžší, že jedeme k soupeři do Edenu," přemítá Milan Frimmel, trenér Hradce, který má na sestupové příčky k dobru zase už jen jeden bod.

„Na druhou stranu, slušně zaplněný stadión ve Vršovicích udělá krásnou atmosféru. Chtěli bychom herně navázat na poslední výkony. Ze Slavie máme přirozeně respekt, ale rozhodně tam nepojedeme předem poraženi. V utkání uděláme vše nejenom pro dobře předvedenou hru, ale taky pro nejlepší výsledek, slibuje Frimmel.

Utkání Slavia - Hradec Králové se hraje od 17:30. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články