Hlavní obsah

Fanoušek Teplic zlomil ve Zlíně městskému policistovi dvě žebra

Zlín
Aktualizováno

Fanoušek Teplic zlomil ve Zlíně po sobotním utkání 24. kola první fotbalové ligy městskému policistovi dvě žebra. Strážníka převezla záchranná služba do nemocnice, útočník skončil na policii, která ho obvinila z násilí proti úřední osobě. Muži hrozí až šest let vězení. ČTK to řekli zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík a zlínská policejní mluvčí Lucie Javoříková. Teplice ve Zlíně vyhrály 2:0.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Tomáš Vondrášek z Teplic a Jean-David Beauguel ze Zlína.

Článek

Utkání policie nepokládala za rizikové, na pořádek tak v okolí stadiónu dohlíželo jen několik hlídek složených ze strážníků a státních policistů. Po zápase se ale asi 15 příznivců Teplic při přesunu ke svým vozidlům dostalo do konfliktu se skupinkou fandů domácího klubu.

Dvě dvojčlenné hlídky strážníků a policistů se snažily zabránit hrozící rvačce. "Svůj agresivní útok tak nakonec příznivci hostí zaměřili právě na muže zákona, přičemž jeden ze strážníků byl napaden kopem do oblasti hrudníku. V okamžiku, kdy se mu podařilo nohu útočníka vykrýt, byl zasažen jiným kopem do odkryté části trupu," popsal Janík.

Útočníka se následně podařilo zpacifikovat druhému strážníkovi a policistovi. "Teprve za pomoci dalších hlídek městské i republikové policie se pak v místě incidentu podařilo obnovit veřejný pořádek," uzavřel Janík.

Podle Javoříkové strážníka zranil třiadvacetiletý fanoušek z Teplic, který nadýchal přes dvě promile alkoholu. Soud podle mluvčí zakázal mladíkovi vstup na fotbalová utkání. Muž byl navíc již před dvěma lety podmíněně odsouzen za výtržnictví. Policie zadržela i osmadvacetiletého fanouška Zlína, kterého podezírá rovněž z výtržnictví. Hrozí mu až dva roky vězení. Muž také nadýchal přes dvě promile alkoholu.

Reklama

Související témata: