Hlavní obsah

Gól jsem dal břichem, ale míč se dotkl i ruky, přiznal slávista Hušbauer

Karel FeltSport.czPrávo

Loni v lednu přestoupil sedmadvacetiletý tvořivý záložník Josef Hušbauer ze Sparty do Slavie. Na Letné byl nepotřebný. Dnes táhne červenobílé za titulem a vlastně i možným double, zatímco na levém břehu Vltavy nemají nikoho, kdo by něco vymyslel a pořádně přihrál... Pouze on a momentálně zraněný Dušan Švento vědí, jaké to je slavit český mistrovský titul, byť každý v jiném dresu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Slavie Praha Josef Hušbauer střílí gól proti Příbrami na 3:0.

Článek

Jak vidíte šance Slavie na titul, i s přihlédnutím k tomu, jak se na jaře trápí Plzeň?

Je pravda, že Plzni se herně nedaří tak, jak by chtěla. Většinou vyhrává na sílu, což je ale také důležité. Počítají se body. Bude to boj až do konce, máme podobné soupeře, vlastně je od Plzně přebíráme. Plzeň má o bod víc, my nesmíme klopýtnout, oni naopak musí. Věřím, že se to stane a titul získá Slavia.

Pečetil jste vítězství Slavie nad Hradcem gólem 4:0, ale nebylo úplně jasné, čím jste skóroval. Prozradíte to?

Míč se ke mně odrazil od břevna po střele Milana Škody, už jsem se chystal slavit jeho trefu, jen jsem akci dohrával, kdyby náhodou... Měl jsem ruku u těla, bylo to napůl břichem a míč se dotkl i té ruky.

Na soupeře máte velký apetit. Příbrami jste dali osm gólů, Hradci v pondělí čtyři. Byl to s Východočechy lehký zápas?

Výsledkově to tak vypadá, ale žádný zápas dneska není lehký. Chtěli jsme dát rychlý gól, což se podařilo už po šesti minutách. Do půle jsme přidali ještě dva a po změně stran jsme zápas spíš už jen dohrávali. Hradec pak chodil do brejků. My ale chceme hrát pořád dopředu, dávat góly už kvůli divákům, kterých chodí hodně i ve špatném počasí. Rozhodně nehodláme po vstřeleném gólu zalézat.

Zažil jste velký tlak na Letné, když Sparta bojovala o tituly, je s tím srovnatelný současný tlak ve Slavii?

Zatím žádný velký tlak ve Slavii necítím. My jsme chtěli vybojovat účast v evropských pohárech, to už máme splněno. Vše ostatní je bonus navíc. Samozřejmě chceme získat titul, když máme takhle rozehranou soutěž. Ve hře jsme i v domácím poháru, takže můžeme myslet i na double, ale že by na nás někdo tlačil, že musíme, to necítím.

Co pro vás znamená informace, že Eden i Slavia mají jednoho majitele, čínskou společnost CEFC, takže budete ve Vršovicích skutečně doma...

Je to super. Pro nás hráče se asi mnoho nezmění, ale pro klub je to velice důležitý krok.

Reklama

Související témata: