Hlavní obsah

Komise rozhodčích potvrdila, že letec Zeman ošálil sudího. Orel bude pykat

Praha
Aktualizováno

Další sudí pyká za svůj přehmat, že se nechal ošálit plachtícím hráčem. Komise rozhodčích FAČR pozastavila delegaci na dva zápasy arbitrovi Pavlu Orlovi za chybně nařízenou penaltu v ligovém utkání Plzeň - Slovácko (2:0). Martin Zeman ji nafilmoval, ale on sám se žádného trestu bát nemusí. Současný disciplinární řád neumožňuje trestat za filmování, až od nové ligové sezóny.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Martin Zeman teatrálně letí přes ležícího Veliče Šumulikoskiho ze Slovácka.

Článek

Kapitán Slovácka byl rozžhavený do běla. "Viděl jsem zákrok ještě v televizi. To nebyla penalta. Pan Zeman si naskočil pěkně, takže si myslím, že klidně mohl letět až do Vídně," láteřil Veliče Šumulikoski po utkání.

Martin Zeman žádost o rozhovor pro Českou televizi odmítl.

Komise rozhodčích FAČR dala makedonskému reprezentantovi za pravdu. "Rozhodčí Pavel Orel se dopustil hrubé chyby, když nesprávně nařídil ve prospěch domácích pokutový kop v 66. minutě," konstatovala na svém úterním zasedání a pozastavila sudímu delegaci na dvě soutěžní utkání.

Každý z týmů elitní trojky má z posledních kol za sebou leteckou penaltu, jež vzbudila emoce. Nejprve slávista Ruslan Mingazov v derby se Spartou - komise za chybný verdikt potrestala rozhodčího Pavla Fraňka pozastavením delegace na tři zápasy. O kolo později padl sparťan Josef Šural v utkání s Brnem, v tomto případě se však komise za rozhodnutí Jana Jílka postavila. A nyní trilogii završil plzeňský Zeman.

Filmaře teď trestat nelze...

Zatímco sudí jsou trestáni, letci se mohou s klidem smát. Postih jim nehrozí.

"Disciplinární řád fotbalové asociace účinný do 30. června 2015 umožňoval trestat simulování jako případ nesportovního chování. Stávající disciplinární řád toto neumožňuje, protože u hráčů podmiňuje možnost trestat za narušení řádného průběhu hry pouze tehdy, pokud by za to jinak hrozila červená karta, což ale v případě simulování samotného není," vysvětluje předseda disciplinární komise Richard Baček.

"Ligová fotbalová asociace připravuje novelizaci disciplinárního řádu, kde bude možné simulování trestat. V platnost by měl vstoupit na začátku příští sezóny," dodává Baček.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články