Hlavní obsah

Zlín vyhrál po deseti kolech. Boleslavi pomohl Australanův hattrick. Zvítězily i Teplice a Liberec

Praha
Aktualizováno

Čtyřmi sobotními zápasy pokračovalo 25. kolo fotbalové ePojisteni.cz ligy. Teplice na cestě vzhůru hostily Karvinou a vyhrály 1:0, Brno podlehlo Mladé Boleslavi 2:3 a Hradec Králové Liberci 0:1. Trápící se Zlín se probral a po výhře 2:0 ukořistil body na hřišti Bohemians 1905.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Zlína oslavují vítězství nad Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

Boleslavští zvítězili díky hattricku Australana Golgola Mebrahtua. První domácí gól vstřelil Jakub Přichystal a druhý Pavel Zavadil. Boleslav si upevnila čtvrté místo v tabulce, na třetí Spartu ztrácí jeden bod, ale letenský tým má k dobru nedělní šlágr s Plzní.

Tepličtí zvítězili ve čtvrtém z posledních pěti utkání a v tabulce ztrácejí z pátého místa dál dva body na Mladou Boleslav. Slezský nováček nebodoval popáté za sebou a klesl na jedenáctou příčku.

Severočeši se už v jedenácté minutě se dostali do vedení. Šušnjar poslal přesný centr do pokutového území a Hora umístěnou hlavičkou překonal brankáře Laštůvku. Domácí tak prodloužili ligovou neporazitelnost na vlastním hřišti na šest utkání, z nichž popáté na Stínadlech zvítězili.

Zlín vyhrál po dlouhých deseti kolech a zůstal v tabulce šestý se ztrátou čtyř bodů na Mladou Boleslav. Bohemians ve třetím utkáním pod trenérem Martinem Haškem poprvé nebodovali a na třináctém místě mají pětibodový náskok na sestupovou příčku.

Liberec vyválčil cenné body v Hradci. Dohrával přitom bez vyloučeného Ševčíka, červenou dostal i hradecký Malinský, jehož tým zůstává jen těsně nad linií sestupu. Od předposlední Jihlavy ho dělí jediný bod a může se na něj dotáhnout i poslední Příbram.

Východočeši už potřetí za sebou nedali gól. Jedinou branku zápasu dal z penalty v závěru prvního poločasu Milan Kerbr.

Program 25. kola
Pátek
Dukla - Jihlava 4:1
Slovácko - Slavia 0:2
Sobota
Teplice - Karviná 1:0
Branka: 11. Hora
Brno - Mladá Boleslav 2:3
Branky: 16. Přichystal, 64. Zavadil - 29., 60. z pen. a 65. Mebrahtu
Hradec Králové - Liberec 0:1
Branka: 45. Kerbr z pen.
Bohemians - Zlín 0:2
Branky: 13. Kopečný, 90.+3 Bartolomeu
Neděle
13:15 Jablonec - Příbram
17:30 Sparta - Plzeň

Reklama