Hlavní obsah

Slovácko - Slavia 0:2Škoda poslal Slavii minimálně do neděle na první místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Škoda 0 : 1
84. Deli 0 : 2
Záznam online reportáže

Patnáctou ligovou trefou sezóny zajistil útočník Milan Škoda minimálně do neděle fotbalové Slavii první místo v nejvyšší tuzemské soutěži. Kapitán Pražanů vstřelil vítězný gól a měl klíčový podíl i na druhé trefě svého týmu. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého vybojovali v pátečním večeru při duelu 25. kola tři body na hřišti Slovácka, byť domácí byli herně lepší.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Milan Škoda ze Slavie se raduje z gólu na hřišti Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Slovácko začalo doma proti favoritovi nebojácně. Svěřenci trenéra Levého se snažili držet míč a kombinovat. Ani stopa po nějakém panikaření ze střetu s adeptem mistrovského titulu, který nemohl chytit tempo. Domácí se několikrát dostali do nadějné pozice, jenže k vytvoření stoprocentní gólové situace chyběla lepší finální přihrávka.

Hosté se pak dostali znenadání do vyložené šance, když Ngadeu obral o míč Šumulikoského a po rychlém výpadu našel v pokutovém území Škodu, jemuž příležitost skórovat zmařil Daněk. Přestože ve větší permanenci byl hostující gólman Pavlenka, míč lovil ze sítě za zády brankář Daněk. Po jednatřiceti minutách totiž Hušbauer našel na levé straně Mingazova po jehož centru se v pokutovém území prosadil Škoda - 0:1.

Po obrátce se obraz hry nijak nezměnil. Slavia se nedokázala vypořádat s aktivitou domácích borců, kteří drželi hostující defenzivu permanentními výpady ve střehu. A byli blízko vyrovnání, když v největší příležitosti napřáhl z pravé strany Navrátil, ovšem míč mířící do šibenice skvostně vyškrábl Pavlenka.

S přibývajícím časem, jak se hráči Slovácka snažili navýšit ofenzivní obrátky v touze po vyrovnání, se otvíral prostor pro hostující borce. Ránu Škody sice ještě dokázal zmařit Daněk, ovšem když po rohovému kopu tísněný právě útočníkem Slavie vyboxoval míč jen na značku pokutového kopu k nekrytému Delimu, napálil obránce Slavie míč neomylně do branky - 0:2.

Hosté tak vyhráli čtvrté vzájemné utkání v řadě a v součtu už nenašli přemožitele 24 zápasů (21 v lize, 3 v poháru). Po pátečním triumfu mají k dobru dva body na druhou Plzeň. Západočeši se mohou do na první místo ligové tabulky vrátit v neděli, kdy je čeká zápas na hřišti Sparty Praha.

Fotbalová liga - 25. kolo:
1. FC Slovácko - Slavia Praha 0:2 (0:1)
Branky: 31. Škoda, 83. Deli. Rozhodčí: Královec - Moláček, Dobrovolný. ŽK: Daníček - Ngadeu, Frydrych. Diváci: 5648.
Slovácko: Daněk - Reinberk, Hofmann, Břečka, Civič - Šumulikoski - Navrátil, Daníček, Machalík, Havlík (82. Rezek) - Zajíc (72. Koné). Trenér: Levý.
Slavia: Pavlenka - Frydrych, Lüftner, Deli, Flo - Ngadeu - Mingazov (73. Bořil), Ščuk, Hušbauer (90. Tecl), Sýkora (60. Zmrhal) - Škoda. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: