Hlavní obsah

Plzeň může na Spartě ztratit, pět kol bychom pak zvládli, věří Hušbauer

Praha

Mají, pro co si na Slovácko přijeli. Fotbalisté Slavie zvítězili 2:0 a posunuli se do čela ligové tabulky. Výraznou postavou sešívaných byl záložník Josef Hušbauer, který stál u zrodu obou gólů. Před první brankou vypíchl míč obránci Hofmannovi, druhý gól padl po jeho centru z rohového kopu. „Věděli jsme, že Slovácko má mladý mančaft, který je hodně kvalitní a hodně si věří, což bylo vidět. Chtěli hrát fotbal,“ hodnotí středopolař pro klubový web.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Škoda a Josef Hušbauer oslavují gól.

Článek
Fotogalerie

Oddechli si, protože na tři body se hodně nadřeli. „Nebyli jsme tolik na míči, jak jsme chtěli. Slovácko na něm bylo víc. Snaží se hrát fotbal po zemi a my jsme se soupeře snažili presovat. Myslím, že jsme to dělali dobře. Z toho ostatně vyplynul první gól, který nám trošku pomohl. Začali jsme hrát a měli nějaké šance," poukazuje Josef Hušbauer.

„Za stavu 1:0 nás dobře podržel Jirka Pavlenka a pak jsme přidali uklidňující druhý gól," dodává.

Sešívaní tak znovu vedou tabulku. A budou sledovat, jak si druhá Plzeň v neděli povede na Spartě... „Hlavně jsme rádi, že jsme zápas zvládli my. Věřím, že Plzeň může ztratit. Pokud bychom se v čele teď udrželi, bylo by to výborné. Do konce bude zbývat pět kol a my bychom měli situaci ve svých rukou. Věřím, že bychom ji zvládli," doufá exsparťan Hušbauer.

K výhře přispěl zásadním způsobem. Před prvním gólem obral o míč stopera Hofmanna.

„Věděl jsem, že nedostal lehký balón, navíc terén byl hodně mokrý a bylo to docela těžké na zpracování. Risknul jsem to a pro nás jenom dobře," pochvaluje si Hušbauer.

Reklama