Hlavní obsah

Procházíme složitým obdobím, uznal trenér Weber po dalším nezdaru Karviné, Fillo má reprezentační formu

Teplice

„Nezbývá mi než znovu pogratulovat soupeři k vítězství. Už poněkolikáté v řadě,“ smutně reagoval trenér Karviné na výsledek zápasu jeho svěřenců v Teplicích. Nováček soutěže prohrál 0:1 a rozšířil tak sérii porážek na nelichotivých pět neúspěšných duelů po sobě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický fotbalista Martin Fillo je možným adeptem pro národní tým.

Článek

„Začátek ukázal rozpoložení obou celků. Tepličtí jsou v pohodě, zatímco na našem mužstvu bylo patrné, že procházíme složitým obdobím. Počáteční ostych vyústil v obdržení první branky, což určilo ráz utkání," pustil se Weber do hodnocení.

„Ve druhé půli jsme sice zlepšili pohyb, vyrovnali jsme se domácím i nasazením. Dokonce jsme se ocitli v situaci, že jsme mohli z brejku skórovat. Hodně jsme se napracovali na to, abychom se dostali do gólové příležitosti. A pak jsme ji špatně vyřešili, takže Tepličtí si dokázali příznivý výsledek pohlídat," uvažoval trenér poražených. Přesto našel alespoň malé pozitivum oproti předešlému selhání v Příbrami. „Vidím světýlko alespoň v bojovnosti a běžeckém výkonu ve druhé půli. Celkově to ale pořád není herní a výsledkový projev, jaký bychom potřebovali," uvědomoval si Weber.

Šmejkal byl spokojený s další výhrou

Naopak teplický kouč Daniel Šmejkal mohl zopakovat zhruba stejná slova, která už pronesl po minulých zápasech. „Jsem rád, že jsme zvládli další zápas a navázali na výhru ze Zlína. Vstřelili jsme gól a potěšila mě i defenziva, jelikož soupeř se nedostal do nějaké vyložené šance. Na obranu se dá spolehnout. A jen si přeji, aby nám to ještě nějakou dobu vydrželo," konstatoval kouč.

Zápas Teplice-Karviná sledoval i asistent reprezentačního trenéra Miroslav Koubek, proto lze předpokládat, že se přijel podívat i na případné adepty pro rozšíření kádru národního týmu. O tom, že teplický Martin Fillo má takříkajíc reprezentační formu, už hovořil i zlínský trenér Bohumil Páník.

Šmejkal rovněž ocenil Fillův přínos pro Teplice. „Martin je klíčovým hráčem, ale i ostatní opory podávají dobré výkony. Teď se ale musíme jako tým soustředit na další domácí zápas se Slováckem. Chceme znovu uspět," vyjádřil kouč teplické záměry.

Reklama