Hlavní obsah

Příbramské vzkříšení dirigoval Rezek. Konečně nejsme poslední, oddechl si po výhře v Jablonci

Jablonec

Nevídané příbramské vzkříšení! Středočeský celek v boji o záchranu v první fotbalové lize zvítězil poprvé v sezóně na hřišti soupeře a celkem se dočkal venkovní výhry po šestnácti zápasech. Ve dvou posledních kolech navíc nastřílel osm gólů. Po vítězství nad Karvinou 4:2 zopakoval stejný výsledek i v Jablonci! A Příbramští vyhráli dvě ligová utkání po sobě od srpna 2015!

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Rezek si v Jablonci připsal v dresu Příbrami hned tři branky - vedle dvou tref do sítě soupeře také jednu vlastní.

Článek

Hosté dokonale zaskočili nejistého soupeře třemi góly už do dvaapadesáté minuty! Na trefu T. Pilíka z první půle navázali krásnými střelami Rezek a Suchan. Jenže zanedlouho to bylo 2:3. Trávníkův trestný kop poslal do vlastní branky hlavou Rezek a záhy M. Pospíšil proměnil penaltu za faul na Pernicu. Ovšem Rezek poté přidal i svůj druhý gól do domácí sítě a vrátil Příbrami dvoubrankový náskok. I díky tomu tým opustil poslední příčku tabulky.

„Byl to můj první hattrick, takže jsem se dočkal. Ale ne, to je nadsázka. Dvě branky jsou pěkné, mrzí mě však ten vlastní gól," svěřoval se Jan Rezek. „Posadil jsem tím soupeře na koně, protože rázem ožil a vrátil se do zápasu. Jsem rád, že jsem hloupou chybu při „vlastenci" odčinil trefou na 4:2. Znovu jsme se uklidnili a dohráli utkání s relativním přehledem," líčil hrdina zápasu.

Příbrami vyšla taktika. „Bavili jsme se i tom, že nesmíme být zalezlí a čekat na domácí. Chtěli jsme chodit dopředu ve více hráčích a ve sprintu. Dali jsme venku čtyři góly, což je fantastické. A nejsme poslední," liboval si Rezek.

„Říkali jsme si, že by bylo škoda za stavu 3:0 přijít i o bod, takže výsledek nám dodá sebevědomí. Dotáhli jsme se bodově na Hradec Králové a předstihli Jihlavu, čímž je dostáváme pod tlak. Sestup nikomu nepřeji, ale sami chceme vyhrávat a sbírat body," přesvědčoval zkušený záložník.

Příbram podle něj ale ještě nemá v boji o záchranu vyhráno. „Pořád hrajeme o život. Udělali jsme nějaké kroky, ale ani vítězství v Jablonci ještě nic neřeší," mírnil Rezek euforii.

Reklama

Související témata: