Hlavní obsah

Rozhodčí Pechanec dostal stop na pět zápasů. Klokany obral hned o dvě penalty!

Praha
Aktualizováno

Klokani se rozčílili a podali protest. Podle jejich názoru měli v ligovém duelu s Ševci kopat dvě penalty, ani jednu ovšem sudí nenařídil. Komise rozhodčích FAČR jim na pondělním zasedání dala za pravdu a pozastavila Ondřeji Pechancovi za hrubé chyby v utkání Bohemians - Zlín delegace na pět soutěžních utkání. Stejný rozhodčí totiž chyboval také ve druholigovém utkání Varnsdorf - Sokolov a trest je souhrnný. Komise svým verdiktem vyrovnala maximální trest tohoto ročníku, který v listopadu udělila Martinu Nenadálovi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Hnaníček ze Zlína (vlevo) si ve vápně přidržel Tomáše Bergra z Bohemians. Penalta se nepískala...

Článek

Dva dny po odehraném domácím utkání se Zlínem (0:2) podal klub Bohemians Praha 1905 komisi rozhodčích oficiální protest proti řízení zápasu sudím Ondřejem Pechancem. Klokani jsou přesvědčeni, že měl nařídit dva pokutové kopy v jejich prospěch.

"V 55. minutě za stavu 0:1 brankař Milan Švenger nedovoleným způsobem podrazil hráče domácích Dominika Maška. A v nastavení stále za jednobrankového vedení soupeře Josef Hnaníček nedovoleným způsobem (stažení hráče oběma rukama) fauloval Tomáše Bergra," poukazuje vršovický klub.

Listkiewiczův tribunál jim dává za pravdu. "Ondřej Pechanec se dopustil hrubých chyb, v obou případech měl být nařízen pokutový kop. Komise navrhuje řídícímu orgánu LFA uznat protest Bohemians Praha 1905 jako důvodný v plném rozsahu," praví se v komuniké.

A protože Pechanec chyboval také v druholigovém duelu Varnsdorf - Sokolov ("Z jeho strany došlo k nesprávnému managementu přerušení hry s vlivem na výsledek utkání."), má za chyby v obou duelech pozastavenou delegaci na pět kol, což je vyrovnané maximum z této sezóny.

Reklama