Hlavní obsah

Měli jsme jen jeden špatný den, ujišťoval Šilhavý, že první krach pod jeho vedením Slavii nezlomí

Radek MalinaSport.czPrávo

Rozkaz zněl jasně, získat jednu trofej. A po kolapsu v semifinále MOL Cupu, tuzemském poháru, už mohou fotbalisté Slavie Praha naplnit zadání klubového vedení o triumfu v jedné z domácích soutěží jedině v lize. Ustojí tým z Edenu první nezdar pod taktovkou trenéra Jaroslava Šilhavého?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

Článek

„Proti Zlínu jsme podali velice slabý a naivní výkon," nebral si servítky Šilhavý, když jeho družina v úterním večeru podlehla těsně týmu z města obuvi (0:1). „Všichni hráli velice slabě. Týmově jsme zklamali. Zlín z nás měl přitom evidentně respekt. Jenže jen do chvíle, než jsme mu nabídli gól jako na podnose," lamentoval Šilhavý.

Vracel se k okamžiku, kdy stoper Deli stejně jako v několika přechozích zápasech nerozvážně táhl míč středem hřiště. A po ztrátě soupeř udeřil do nezajištěné a rozhozené obrany. „Tohle si nemůže dovolit. Simon je výborný hráč, ale jde o nepřípustnou věc, kterou mu rozhodně důrazně vytknu, byť si chybu zajisté uvědomuje," neskrýval Šilhavý rozhořčení nad nezodpovědností jednoho z klíčových mužů.

Není šance na reparát

Nicméně Slavia při boji o finálovou účast zaostala za předešlými výkony ve všech řadách. „Kazili jsme jednoduché přihrávky. Nenašel se jediný hráč, který by vzal odpovědnost na sebe a něco nadstandardního předvedl," věděl Šilhavý.

Pro Slavii jde o první prohru v soutěžním duelu pod jeho vedením. Spanilá jízda trvala od začátku září a čítala čtyřiadvacet zápasů. „Je mrzuté, že nezdar přišel v okamžiku, kdy nemáme šanci na reparát. Připravili jsme se o možnost získat trofej, po níž jsme moc toužili," posteskl si Šilhavý.

Prohra přijít musela

Zatímco v pohárovém osudí dělil jeho výběr jediný vítězný duel od naplnění úkolu zadaného klubovým vedením, v lize mají sešívaní k dobru jen dva body na Plzeň a pět těžkých duelů. Klíčové tak pro Slavii nyní bude, jak se s pohárovým krachem vypořádá pro ligový finiš. Zda sestava poskládané během zimy ustojí rostoucí tlak. „Věřím, že porážka nás nepoznamená. Patří k fotbalu stejně jako chyby. Musíme se zvednout a jít dál," nabádal Šilhavý mužstvo.

Odmítá, že by Slavia pod tlakem blížícího se konce sezóny ztrácela glanc a stávala se obětí nervozity. „Nemyslím si, že po jednom prohraném utkání bychom měli být na poplach, že jsme v krizi. Každý už chtěl náš skalp. Série byla dlouhá a my jsme věděli, že jednou prohra přijde. Měli jsme prostě jen jeden špatný den. Doufám, že se nyní zkoncentrujeme a zbývajících pět ligových kol zvládneme vítězně," přesvědčoval Šilhavý.

Reklama

Související témata: