Hlavní obsah

Slavia - Jablonec 1:1Slávistická sláva s hořkou příchutí. Mešanovič musel zachraňovat remízu až v nastavení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
73. Lüftner (vlastní) 0 : 1
90. Mešanovič 1 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Slavnostní trachtace odehrávající se v Edenu před duelem 26. ligového kola měla nakonec pro Slavii hořkou příchuť. Poté, co uprostřed týdne vypadla v semifinále domácího poháru se Zlínem, jen remizovala v ligovém duelu s Jabloncem, když nerozhodný výsledek zachránila v poslední minutě. A to mohli sešívaní děkovat brankáři Pavlenkovi, že uhráli alespoň bod, protože Severočeši měli na to, aby v Edenu vyhráli. Situace na špici tabulky se tak vyrovnala, neboť Slavia a Plzeň mají stejný počet bodů a o pořadí momentálně rozhoduje skóre.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Milan Škoda během utkání s Jabloncem.

Článek
Fotogalerie

Předzápasovou slávu nahradila lopota a dřina, protože Jablonec nebyl v Edenu ani zdaleka tak příjemným a odevzdaným soupeřem, jako když před týdnem hostil doma poslední Příbram.

Možná ho motivovala panující atmosféra, třeba své sehrála i pokuta, kterou Severočeši po minulé blamáži slízli, pravdou každopádně je, že Slavii vzdorovali a trápili. Zpočátku hlavně zásluhou gólmana Hrubého, který si poradil s hlavičkou Škody i bombou Zmrhala, postupně ale přičiněním všech hráčů.

Jen s muškou na tom byli hosté mizerně, protože nejdřív úplně volný Trávník a čtyři minuty po něm Kubista mohli slávistům velký den, kdy se Eden konečně proměnil v jejich domov, pěkně zošklivit. Velké šance k tomu oba dva měli, ale zaskočený Trávník sám před Pavlenkou ji prováhal a vůbec nevystřelil, zatímco Kubista hlavičkoval hodně nepřesně.

Brankáře Pavlenku museli domácí vzývat i po přestávce, neboť Kubistovi zlikvidoval i druhou velkou šanci, zatímco po střele Diviše se jen podíval, ale míč naštěstí pro něho i pro Slavii skončil jen na boční síti. A když Diviš po chvíli obral o balón nedůrazného Ngadeua, mířil zase těsně vedle.

Co nesvedli jablonečtí hráči, dokázal domácí stoper Lüftner. Centr Jankoviče chtěl před nabíhajícím Kubistou odhlavičkovat do bezpečí, ale místo toho ho poslal hlavou za záda bezmocného Pavlenky.

Trenér Šilhavý poslal na hřiště v rychlém sledu Baráka, Mešanoviče a Mingazova a právě Mešanovič to byl, kdo v poslední minutě zachránil alespoň remízu. Bod je ale pro Slavii každopádně na cestě za vysněným titulem značnou komplikací.

Slavia - Jablonec 1:1 (0:0)
Branky: 90. Mešanovič - 73. Lüftner vlastní.  Rozhodčí: Zelinka - Paták, Antoníček. ŽK: Ščuk, Hušbauer - Hrubý, Kubista. Diváci: 15 873.
Slavia: Pavlenka - Frydrych, Lüftner, Deli (56. Barák), Flo - Ngadeu - Sýkora (74. Mingazov), Ščuk, Hušbauer, Zmrhal (63. Mešanovič) - Škoda. Trenér: Šilhavý.
Jablonec: Hrubý - Jankovič, Pernica, Beneš, Zelený - Hübschman - Diviš, V. Kubista, Pospíšil (90. + 2. Breda), Trávník - Mihálik (74. Považanec)Trenér: Klucký.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články