Hlavní obsah

Teplice do Evropy? Situace není jednoduchá, ale ani beznadějná, věří kouč Šmejkal

Teplice

Měli na dosah čtvrtou příčku tabulky, ale po 26. kole nejvyšší soutěže se situace fotbalistů Teplic v jejich úsilí o umístění, zaručující evropské poháry změnila směrem k horšímu. Trenér Daniel Šmejkal se na jarní vývoj v lize dívá realisticky. „Není to ideální, ale budeme bojovat až do konce,“ říká teplický kouč po remíze se Slováckem 2:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Daniel Šmejkal.

Článek

Před týdnem to vypadalo, že můžete reálně pomýšlet na boj o předkolo Evropské ligy. Co říkáte na momentální stav v tabulce?

Předně bych chtěl říci, že po podzimu jsme měli obrovskou ztrátu na páté místo. Nyní jsme už krátkou dobu pátí za Mladou Boleslaví. Z nedávného dvoubodového manka jsme ale nic nesmazali, naopak je tam čtyřbodový rozdíl v náš neprospěch. A kvůli vzájemné bilanci ztrácíme prakticky pět bodů. Není to jednoduchá pozice, ale ani ne úplně beznadějná. Jsou před námi čtyři utkání, do nichž půjdeme naplno. A uvidíme, co zbývající část ligy přinese.

Zápas Teplic se Slováckem nabídl napětí i čtyři góly. Dvakrát jste prohrávali, nakonec z toho vzešla plichta.

Zásadní vliv měl vstup do zápasu. Rychle jsme inkasovali a třicet minut to na nás bylo znát. Postupně jsme se oklepali, dlouho však trvalo, než jsme vyrovnali. A pak jsme zase brzy dostali gól. Dokázali jsme znovu srovnat, ale už ne vyhrát. Takže musím uznat, že se pro nás střetnutí nevyvíjelo dobře.

Je něco, s čím byste mohl být přece jen spokojen?

I když jsme celkově neuspěli, kluci nechali na hřišti všechno. Zároveň oceňuji výkon soupeře, který navázal na svoje předešlé výkony. Někdy to tak chodí, že i přes veškerou snahu zápas výsledkově nevyjde.

Marek Červenka a Jan Vošahlík zasáhli do hry proti Slovácku až v roli střídajících hráčů. Co na jejich adresu?

Myslím, že v předchozích dvou kolech to nebylo z jejich strany úplně ono. Malinko jsme cítili, že by to chtělo od nich trochu víc. Nakonec byli u momentů, které vedly k oběma našim brankám. To je pozitivní jev, ale spíš mě mrzí zranění Jakuba Hory, který byl jedním z tahounů naší ofenzivy.

Reklama

Související témata: