Hlavní obsah

Teplický Hora má přetržený vaz v koleni a čeká ho dlouhá pauza

Teplice

Teplický záložník Jakub Hora si v nedělním utkání fotbalové ligy se Slováckem přetrhl přední zkřížený vaz v koleni. Potvrdilo to dnešní vyšetření. Jednoho z klíčových hráčů severočeského celku čeká operace a následně několikaměsíční léčba. V tomto kalendářním roce si už zřejmě nezahraje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Hora z Teplic si už ve zbytku letošní sezóny nezahraje.

Článek

"Nyní přijde na řadu operace, při které lékaři provedou plastiku zkříženého vazu, a následná rekonvalescence. Chybět bude nejen v závěru této sezóny, ale s největší pravděpodobností také v první polovině té příští," uvedl teplický klub na svém webu.

Šestadvacetiletý Hora působí v Teplicích od ledna 2015, kdy přišel z Plzně v rámci výměny za Aidina Mahmutoviče. Předtím odchovanec Mostu působil ve Slavii, Českých Budějovicích a Bohemians Praha 1905.

V této sezóně má velkou zásluhu na vzestupu Teplic, když dosud nasbíral pět branek a čtyři asistence. Pomohlo mu i to, že se z pozice pravého obránce vrátil na ofenzivní post. Teplice jsou čtyři kola před koncem ligy v tabulce páté o čtyři body za čtvrtou Mladou Boleslaví a bojují o účast v Evropské lize.

Reklama

Související témata: