Hlavní obsah

Cíl pro zbytek jara? Dostat se před Jablonec, hlásí liberecký stoper Karafiát

Po skončení souboje s pražskými Bohemians si liberecký stoper Ondřej Karafiát radostně oddechl, ostatně jako všichni jeho spoluhráči. Po prvomájové demolici Klokanů se fotbalisté Slovanu definitivně zbavili záchranářských starostí a ligové jaro už dohrají v klidu. Parta Jindřicha Trpišovského má na pohárové příčky už nedostižnou ztrátu, přesto jí motivace pro zbylá čtyři kola rozhodně nechybí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký obránce Ondřej Karafiát (vpravo) v souboji s útočníkem Bohemians Janem Kuchtou.

Článek

"Chceme se dostat před našeho rivala z Jablonce. Pro lidi v regionu je derby nejvíc. Určitě to tedy pro nás ještě nekončí," připomíná Karafiát.

Jeho mužstvo nabralo formu. V posledních třech zápasech neztratilo ani bod, navíc nastřílelo osm gólů a se ziskem 32 bodů poskočilo do klidného středu tabulky. "Doufejme, že už jsme z boje o záchranu definitivně venku. Ať se tam dole o to poperou," říká dvaadvacetiletý obránce.

Slovan v pondělí zlomil Klokany už v první půli. Dvakrát se trefil Nigerijec Ekpai a těsně před odchodem do kabin překonal Fryštáka v bráně i Baroš. "První poločas byl z naší strany fakt skvělý," liboval si Karafiát po nejvyšší výhře Severočechů v sezóně.

Karafiát: Ruka to nebyla

Mrzela ho pouze situace z 78. minuty, kdy sudí Hrubeš po jeho údajném hraní rukou v pokutovém území nařídil penaltu, z níž korigoval stav na 1:3 střídající Tomáš Berger.

"Ruka to nebyla. Jsem si vědom toho, že mě míč trefil do prsa. Říkal jsem to rozhodčímu i po zápase, ať se na to podívá a že si pak řekneme, jestli to ruka opravdu byla nebo ne," durdil se trochu Karafiát, i když inkasovaný gól neměl na vítězství modrobílých vliv. "Je to škoda, protože Dubra (Martin Dúbravka) mohl mít další nulu, ale hlavní jsou tři body," ví Karafiát.

Liberec v dalším kole míří na Letnou, kde chce překvapit. "Tlak před zápasem s Bohemians na nás ještě byl, museli jsme bodovat, teď na Spartě si to ale užijeme," ujišťuje Karafiát, který jako mládežník Spartou prošel a bude tak mít o motivaci postaráno.

Reklama

Související témata: