Hlavní obsah

Pan Baroš, tedy Bary, mi k premiéře gratuloval, směje se debutant

Liberec

Konečně, liberecký záložník Jan Šulc si splnil sen a v osmnácti letech naskočil do zápasu Slovanu v nejvyšší soutěži. A hned byl u vítězství nad Bohemians (4:1). "Je neuvěřitelné, že jsem v jednom týmu s Milanem Barošem," zářil štěstím mladý fotbalista. Když Liverpool s Barošem v sestavě vyhrál Ligu mistrů, bylo mu sedm let...

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Milan Baroš ze Slovanu Liberec je hráčem, od kterého se talentovaný záložník Jan Šulc chce učit

Článek

„Byl jsem s týmem už na zimních soustředěních na Kypru a ve Španělsku a doufal jsem, že šance v lize přijde. A teď jsem se dočkal," smál se mladík. Ligovou atmosféru poznal už při utkání v Hradci Králové, to ale zůstal na lavičce náhradníků. "Jsem šťastný, že jsem se teď dostal i na hřiště a ještě jsme vyhráli nad Bohemkou," neskrýval nadšení.

Mladý fotbalista dobře ví, že konkurence v kádru Slovanu je velká a on bude nejspíš po minutkách sbírat zkušenosti. „Mám se od spoluhráčů co učit. Je neuvěřitelné, že jsem v jednom týmu s Milanem Barošem. Vím, co ve fotbale prožil a jaké měl úspěchy," našel si svoji modlu Šulc.

Dobře ví, že zkušený útočník kromě jiného slavil s Liverpoolem triumf v Lize mistrů. "Bylo to v roce 2005, tehdy mi bylo sedm let. Matně si to pamatuji, ale spíš si vybavuji televizní záznamy. Pan Baroš, tedy Bary, má nesmírné zkušenosti a mladým hráčům pomáhá. Gratuloval mi k ligové premiéře stejně jako ostatní kluci," hrdě hlásil Šulc.

Liberecké mužstvo se výhrou nad Bohemians posunulo do středu tabulky a všem ve Slovanu se náramně ulevilo. „Situace je lepší než po podzimu. Nasbírali jsme nějaké body, které jsme potřebovali. Můžeme hrát víc dopředu, otevřít hru a snažit se o fotbal pro diváky," míní záložník, který se těší na to, jak v dalším utkání vyrazí s Libercem na Letnou.

„Pokud bych se třeba i na chvíli dostal na hřiště, určitě by tam bylo napětí a zdravá nervozita. Nikdy jsem takové utkání nehrál, rád bych si to vyzkoušel a prožil. Záleží na rozhodnutí trenéra, ale je mi jasné, že musím především makat a tvrdě trénovat," dodává.

Reklama

Související témata: