Hlavní obsah

Sešívané minule z konceptu vyvedl. Teď Jablonec prověří i Plzeň

Jablonec

Mohou být jazýčkem na mistrovských vahách. Fotbalisté Jablonce v minulém ligovém kole remizovali na Slavii, kde až v závěru přišli o zaslouženou výhru. Teď sedmý tým tabulky na Střelnici hostí druhého kandidáta na titul, mistrovskou Plzeň. Severočeši samozřejmě nastoupí k duelu ve stínu vážných problémů jejich bosse Miroslava Pelty, šéfa FAČR.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Trávník z Jablonce a Per Egil Flo ze Slavie Praha během utkání v Edenu.

Článek

Jablonečtí se v Edenu rehabilitovali za domácí blamáž z Příbramí. A teď mohou vzít body také druhému z adeptů na titul.

„Slavia ještě není zvyklá hrát pod takovým tlakem. Plzeň je v tomhle ohledu zkušenější, hraje o titul několik let po sobě. Proto bude sobotní utkání pro nás těžší," očekává trenér Zdeněk Klucký.

K dispozici už bude mít po vypršení disciplinárního trestu za žluté karty Mehanoviče a Doležala.

„Musíme hrát jako před týdnem, nesmíme se bát. Pokud budeme hrát s abnormálním nasazením a diváci budou cítit, že jedeme na sto procent, tak věřím, že klukům i odpustí, když se něco nepovede. Nečeká nás nic jednoduchého, ale budeme chtít uspět," ujišťuje Klucký.

Plzeňští čekají velkou bitvu

Viktoria je sice v tabulce druhá, ovšem se stejným bodovým ziskem jako Slavia, s níž má lepší bilanci vzájemných zápasů. De facto tak Plzeň stále vede.

„Čeká nás těžký zápas. Pamatuji na doby, kdy jsem v Jablonci hrával, tak jsme si doma vždycky věřili. Nás tam nyní nečeká nic lehkého, ale doufám, že předvedeme takový výkon, aby přinesl tři body," přeje si exjablonecký záložník Jan Kovařík.

„Jablonec na Slavii předvedl dobrý výkon, jistě nepříjemný soupeř. My se ale prostě musíme dívat na sebe a hrát takovou hru, abychom zvítězili," souhlasí plzeňský útočník Tomáš Poznar.

Kovařík na dlouholeté působení v Jablonci rád vzpomíná. „Vždycky se na vzájemný zápas těším, především v Jablonci. Uvidím všechny lidi v klubu, pozdravím se s nimi. Začal jsem tam hrát pořádně ligu, takže se vracím rád," líčí křídelní záložník.

Utkání 27. kola Jablonec - Plzeň se hraje v sobotu od 14:00. Přímý přenos vysílá ČT2, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: