Hlavní obsah

Snad jsme panu Peltovi udělali radost, jásali Jablonečtí. Už je v teplácích, smáli se fanoušci Plzně

Za normálních okolností by si ligovou bitvu s Plzní nenechal ujít. V sobotu však zůstala jeho sedačka na hlavní tribuně jabloneckého stadiónu prázdná. Klubu, který je jeho „dítětem", Miroslav Pelta držel palce z ruzyňské vazby. Pokud by byl v hledišti, domácí tým by za druhý poločas musel pochválit, neboť v něm proti kandidátovi na mistrovský titul dokázal dvěma góly střídajícího Doležala smazat dvougólové manko (2:2).

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fanoušci Jablonce reagují na uvalení vazby a stíhání majitele klubu a předsedy FAČR Miroslava Pelty. Ten je stíhán za zneužití pravomocí úřední osoby, sjednání výhody při zadání veřejné zakázky a porušení povinnosti při správě cizího majetku.

Článek
Fotogalerie

„Před zápasem jsem to v hlavách trochu měli. Situace je taková, jaká je. Vnímáme to. Ale nesmíme se tím příliš zaobírat, musíme se soustředit sami na sebe a dohrát ligu důstojně," pronesl útočník Martin Doležal. „Doufáme, že jsme panu Peltovi udělali radost," dodal vzápětí autor obou branek Jablonce.

Paradox také byl, když obligátní pokřik fanoušků klubů napříč českou ligou „Pelta ven" tentokrát skandoval jablonecký kotel. „Tak Pelta ven, no!", stálo i na transparentu, který domácí příznivci pověsili na plot. Jejich plzeňští kolegové zase křičeli „Pelta už je v teplácích."

Jablonečtí se nesnázemi muže, který klubu spousty let šéfoval, nenechali ovlivnit. „Hráči samozřejmě vnímají, co se děje. Ale do případu nevidí, tolik je to nebere. Pan Pelta do kabiny ani příliš nechodil, není to tedy nic, co by je mělo brzdit. Připravovali jsme se bez stresu," podotkl trenér Zdeněk Klucký.

Předseda Fotbalové asociace ČR Pelta byl ve středu zadržen, společně s dalšími dvěma lidmi obviněn v souvislosti s dotačními programy ministerstva školství. Obvodní soud pro Prahu 1 ho v pátek poslal do vazby.

Reklama