Hlavní obsah

Hašek bědoval nad bídnou sérií a žasl, jak se Klokani tahali o penaltu: Znal jsem to jen z Jižní Ameriky

Zlověstný pokřik „druhá liga taky liga" skandovali posměšně fanoušci pražské Slavie, když jejich tým uloupil tři body na hřišti Bohemians 1905. Svěřenci trenér Martina Haška prohráli třetí duel v řadě a hrozba pádu z nejvyšší soutěže dusí jeho tým stále mocněji.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost fotbalistů Bohemians po vyrovnání ve vršovickém derby se Slavií, které se hrálo v 27. kole ePojištění ligy.

Článek

„Chtěli jsme Slavii obrat o body a alespoň remízovým výsledkem získat impuls do posledních tří kol. Pro sebevědomí by to bylo skvělé. Máme mužstvo na první ligu. Na podzim jsme to jasně dokazovali, stejně jako v průběhu jara. Jenže nedáváme góly. Strašně se nadřeme na vytvoření šancí. I proto nejsme schopní dobré výkony proměnit v bodový zisk," přemítal záložník Bohemians Milan Jirásek.

Právě po faulu na něj dostali domácí šanci srovnat bitvu se Slavií. A Markovič ji proměnil. „Přitom vůbec nebyl mezi určenými hráči. Dosud jsem situaci, kdy se dva fotbalisté před pokutovým kopem přetahují o míč, znal jen z televize v soutěžích z Jižní Ameriky," komentoval trenér Martin Hašek okamžik, kdy se Markovič a Berger dohadovali, kdo penaltu zahraje. „Zvažoval jsem, jestli do toho na dálku vstupovat. Markovič si věřil, tak jsme nechali rozhodnutí na klucích. Byť uspěl, budeme si spolu muset promluvit. Zadání je třeba dodržovat, protože jinak by si každý na hřišti mohl dělat, co se mu zachce," říkal Hašek.

O přestávce pak Markoviče vystřídal. Nikoliv kvůli nedisciplinovanosti. „Při penaltě si poranil sval," krčil rameny Hašek. I proto přeskupil rozestavení na tři střední obránce. „Pět minut jsem se cítil bezpečně a měl z naší hry dobrý pocit. Říkal jsem si, že bychom mohli nerozhodný výsledek udržet, a pak Slavia hru otevře. Jenže jsme dostali gól po situaci, kdy šel míč z prvního doteku za obranu a ani jeden ze středových hráčů nereagoval. Následně jsme neměli patrony, abychom se zápasem něco udělali," posteskl si Hašek.

Po jeho nástupu k týmu místo trenéra Koubka Bohemians porazili Jihlavu, následně remizovali na hřišti Mladé Boleslavi, aby v duelech se Zlínem, Libercem a Slavií nezískali ani bod. „Taková série není nic, co by hráčům přidávalo na optimismu. Ale jak říkal hokejový trenér Hlinka, hlavně je se z toho neposrat. Je třeba zachovat chladnou hlavu. Vše máme ve své moci a je pouze na nás, abychom se zachránili," přemítal Hašek.

Reklama

Související témata: