Hlavní obsah

Sparta zdolala Liberec, Mladá Boleslav otočila duel s Jihlavou, doma prohrál Hradec

Praha
Aktualizováno

Čtyřmi nedělními zápasy končí 27. kolo fotbalové ePojisteni.cz ligy. Sparta vyhrála díky gólu kapitána Davida Lafaty nad Libercem 1:0. Důležité záchranářské body uhrálo doma Brno, když zvítězilo nad Zlínem 2:0. Naopak Hradec Králové si komplikuje boj o udržení, prohrál doma s Teplicemi 0:2. Kolo zakončil duel Mladé Boleslavi s Jihlavou, kde domácí vyhráli 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha (zleva): Vjačeslav Karavajev, David Lafata, Michal Kadlec, Mario Holek a Tiémoko Konaté oslavují gól Liberci.

Článek
Fotogalerie

Sparta si v neděli pojistila třetí příčku, když doma porazila Liberec. Dokázala to už pětkrát za sebou. Výhru jí tentokrát zajistil krátce po přestávce kanonýr a kapitán v jedné osobě David Lafata.

Votroci z Hradce Králové si zkomplikovali boj o záchranu. Prohráli doma s Teplicemi 0:2 a v tabulce jsou dál předposlední. Severočeši naopak dál usilují o poháry, nad Hradcem vyhráli po osmi zápasech, když góly stříleli Vošahlík a Vaněček.

Důležité body uhrála doma Zbrojovka Brno, když porazila Zlín 2:0. Do vedení ji dostal na konci první půle Řezníček, po dvaceti minutách druhé půli jistil brněnské vítězství Pavlík.

Mladá Boleslav v honbě za poháry vyhrála doma nad zachraňující se Jihlavou. Vysočina sice vedla, ale nakonec prohrála 1:3. Vysočina potvrdila pověst nejhoršího celku ligy z hlediska zápasů na hřištích soupeřů.

Program 27. kola
Pátek
Dukla - Příbram 3:1
Sobota
Jablonec - Plzeň 2:2
Slovácko - Karviná 1:1
Bohemians 1905 - Slavia 1:3
Neděle
Hradec Králové - Teplice 0:2
Branky: 54. Vošahlík, 88. Vaněček.
Sparta - Liberec 1:0
Branka: 54. Lafata.
Brno - Zlín 2:0
Branky: 45. Řezníček, 67. Pavlík.
Mladá Boleslav - Jihlava 3:1
Branky: 26. Železník, 58. Mareš, 86. Přikryl - 19. Ikaunieks.

Reklama