Hlavní obsah

Mebrahtu předvedl zidanovku. Klobouk dolů, jestli to takhle chtěl, chválil Australana Mareš

Mladá Boleslav

Mizérie jihlavských fotbalistů na cizích trávnících nebere konce. Parta Josefa Jinocha navzdory sympatickému výkonu padla i v Mladé Boleslavi a v lize dál balancuje nad propastí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Mareš z Mladé Boleslavi se raduje z gólu v síti Jihlavy v utkání 27. kola ligy.

Článek

„Štve mě to, protože herně jsme nepropadli a na bod jsme měli," povzdechl si po porážce 1:3 Michael Rabušic, jenž se stal smutným mužem nedělního souboje. Ve druhé půli spálil hned dvě tutovky. „Jedna z těch hlaviček měla skončit gólem," kál se jihlavský útočník.

Vysočina na jaře neuzmula venkovní body ani na šestý pokus, přitom po pauze hrála s favoritem rovnocennou partii. Za stavu 1:1 si vypracovala řadu šancí. „Byl to asi náš nejlepší letošní výkon, i když výsledek tomu neodpovídá. Hráli jsme na balónu, byli nebezpeční, jenže to nevyústilo v druhý gól," posteskl si jihlavský kapitán Jiří Krejčí. „Zápas jsme na rozdíl od toho posledního na Dukle odehráli s větší houževnatostí a koncentrací. I sami hráči cítí, že když takhle budou pracovat a přidají k tomu góly, tak šanci na výhru mají," řekl hostující kouč Jinoch, jemuž v sestavě chyběl zraněný obránce Urdinov.

Lepší vstup do utkání si jeho svěřenci nemohli ani přát. V 19. minutě zakroutil od pomezní čáry balón Lotyš Ikaunieks a Bosňan Popovič hlavou jemně tečoval míč za záda Vejmolky. „Byla to laciná branka. Naši stopeři nesehráli příliš povedené utkání. Nemůže se stát, abychom hráče nechali v šestnáctce úplně volného. Ale problém byl už při tom centru, kdy měl Ikaunieks spoustu času. Přístup k tomu míči musí být rychlejší," durdil se boleslavský kouč Martin Svědík.

Krejčí: Situace je pro nás kritická

Euforie ale z jihlavských borců vyprchala už za sedm minut, kdy ze standardní situace srovnal Železník. „Kopou přesně na něj, mají to secvičeně a je to hrozně nebezpečné. Balón se vrací, ačkoliv všichni jdou ven a on tam nabíhá zezadu. Jak zaváháte půl sekundy, už toho hráče v náběhu nedohoníte," komentoval vyrovnávací zásah kapitán Vysočiny Jiří Krejčí.

Napínavý duel nakonec rozhodla akce z 58. minuty, jež nadchla fotbalové labužníky. Australan Mebrahtu předvedl fintu á la Zinédine Zidane. Efektně se zbavil Zoubeleho, když si pravačkou stoupl na míč a poté ho levačkou přiklepl Petru Marešovi, jenž dělovkou z první poslal Boleslav do důležitého vedení 2:1. „Byla to od Golgola nádherná práce. Klobouk dolů, jestli to takhle chtěl," chválil australského spoluhráče 26letý záložník, který si vysloužil titul hrdina večera.

Soupeře ještě v samotném závěru dorazil třetí trefou Přikryl a Boleslav tak učinila další krok do pohárové Evropy. Naopak Vysočina se dál plahočí v sestupovém pásmu, na předposlední Hradec Králové má jen dvoubodový náskok. „Situace je pro nás kritická. Jsem trochu skeptický vzhledem k tomu, že se nám nedaří venku. Teď jedeme do Zlína a musíme uhrát alespoň bod. Myslím si ale, že budeme potřebovat tři," tvrdí Krejčí.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články