Hlavní obsah

Brněnský Zavadil po sezóně odejde do Opavy

Brno
Aktualizováno

Fotbalisty Brna po sezoně opustí kapitán Pavel Zavadil. Devětatřicetiletý záložník neprodlouží ve Zbrojovce smlouvu a zamíří do aktuálně třetího týmu druhé ligy Opavy, kterou čeká finále domácího poháru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Zavadil z Brna nejspíš po sezóně odejde do Opavy.

Článek

"S Pavlem jsme vedli v několika etapách jednání o jeho dalším působení ve Zbrojovce. Nabídli jsme mu dvouletou smlouvu s následným působením v manažerské pozici, ale nakonec zvítězila rodina, což respektujeme," uvedl pro internetové stránky Zbrojovky majitel klubu Václav Bartoněk.

"Hledali jsme lídra, jako je Pavel, bombardovali jsme ho. Ztráceli jsme se soupeři, které jsme měli porážet. V těch zápasech nám chyběl zkušený osový hráč. 'Zavoš' je v Opavě doma, známe jeho charakter. Jeho příchod je obrovský signál, že to myslíme vážně," citoval server iSport.cz trenéra Opavy Romana Skuhravého.

Zavadil působí v Brně od roku 2012 a patří mezi klíčové hráče. Vloni v dubnu utrpěl vážné zranění kolena a zvažoval i konec kariéry, ale nakonec se nečekaně rychle uzdravil a vrátil se na trávníky. Na jaře nechyběl v lize ani minutu.

Oficiální rozlučku se Zavadilem, který hrával i za Drnovice, Spartu Praha, Příbram, Ostravu, Maccabi Haifa, Aris Soluň, Mjällby, Östers či Örgryte, chystá Zbrojovka na poslední domácí utkání sezony s Plzní.

Reklama

Související témata: