Hlavní obsah

Liberec vyhlíží derby s Jabloncem. Bude hodně vyhecované, tuší Breite

Liberec

Mají za sebou prestižní duel proti pražské Spartě a hned v následujícím ligovém kole se fotbalisté Slovanu Liberec poměří v Podještědském derby s Jabloncem. „Na takové souboje se všichni těší,“ říká liberecký záložník Radim Breite pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký Radim Breite (vpředu) v souboji se slávistou Robertem Hrubým.

Článek

Třebaže hráči Slovanu na Letné vysloveně nezklamali, vraceli se s prázdnou. „Hráli jsme jen po pokutové území, soupeř na rozdíl od nás vstřelil gól. To je jednoduchá věc. Přesto to asi mohl být remízový zápas, v němž bychom uhráli bod," vrací se Breite ještě k minulému kolu.

Od počátku týdne se ale v Liberci plně koncentrují na nadcházející duel. Slovan hostí v severočeském derby Jablonec. „Rivalita s Jabloncem pokračuje. Na zápas se připravují fanoušci i oba celky. Každého půl roku je to stejné, tedy hodně vyhecované derby, na které je upřena velká pozornost," uvažuje záložník.

Oproti první polovině sezóny je atmosféra v libereckém táboře mnohem příznivější a pozitivnější. „Na podzim se nám v lize nedařilo, ale na jaře jsme se už zachránili čtyři kola před koncem sezóny," přibližuje Breite týmové rozpoložení.

Reklama

Související témata: