Hlavní obsah

Sparta remizovala s Karvinou a má jisté poháry. Plzeň po heroickém vzepětí urvala bod

Plzeň/Karviná
Aktualizováno

Fotbalisté Viktorie Plzeň nevyužili možnost dostat se do čela ePojisteni.cz ligy. V předehrávce 28. kola doma po heroickém vzepětí alespoň remizovali s Mladou Boleslaví 3:3 poté, co prohrávali už 0:3. Na vedoucí Slavii Západočeši ztrácejí jeden bod, lídr má navíc sobotní duel s Duklou k dobru. Ve druhém dnešním zápase Sparta ve vyrovnaném střetnutí remizovala na hřišti Karviné 1:1 a zajistila si účast v předkole příštího ročníku Evropské ligy.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Vyčerpaní hráči Plzně po závěrečném tlaku, v popředí je střelec dvou gólů Michael Krmenčík.

Článek
Fotogalerie

Západočeši se v poslední době proti Mladé Boleslavi trápí. Neporazili ji už v pěti posledních utkáních, naposledy v listopadu 2015. V pátečním duelu už prohrávali 0:3, nicméně dokázali ještě "vstát z mrtvých" a srovnat na 3:3 poté, co se dvakrát prosadil Krmenčík a bod zajistil v nastaveném čase stoper Hejda. Na vedoucí Slavii, která hraje v sobotu v Edenu s Duklou, ztrácí obhájce titulu jeden bod.

Spartu poslal do vedení po sehraném signálu Michal Kadlec. Zkušený obránce z bezprostřední blízkosti dostal míč po přiťuknutí Lafaty za Laštůvku. Domácí ale zásluhou čerstvě devatenáctiletého Holíka z rychlého brejku srovnali a bodovali potřetí v řadě. Letenští dokázali, že se jim na jaře venku nedaří. Ze šesti utkání zvítězili jen jednou v Příbrami.

Nicméně i bod Pražanům stačil k tomu, aby si definitivně zajistili účast v předkole příštího ročníku Evropské ligy.

První fotbalová liga - 28. kolo:
Plzeň - Ml. Boleslav 3:3
Branky: 67. a 79. Krmenčík, 90.+1 Hejda - 17. Ljovin, 58. Kysela, 65. Jánoš
Karviná - Sparta 1:1
Branky: 83. Holík - 71. Kadlec Mich.

Reklama

Související témata: