Hlavní obsah

Zahustel odmítl v posledních vteřinách tři body. Stačilo to dloubnout, litoval

Karviná

Běžely poslední vteřiny utkání v Karviné, když se za nerozhodného stavu 1:1 vynořil za domácí obranou s míčem na noze Sparťan Ondřej Zahustel. Ofsajdovému postavení se těsně vyhnul, míč pohotově poslal na branku, do ní ho ale neprostrčil. Domácí gólman Jan Laštlůvka pohotovým pádem pod nohy největší šanci Sparty na karvinském hřišti v 28. kole ePojisteni.cz ligy zmařil a Zahustel se místo výbuchu radosti skácel na kolena s hlavou v dlaních.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Josef Šural (vpravo) utěšuje spoluhráče Ondřeje Zahustela, který v posledních vteřinách hry neuspěl ve velké šanci.

Článek

„Chtěl jsem to dát podél něj na zadní tyč. Brankář už tam přede mnou prakticky ležel. Stačilo to přes něj dloubnout a byl by to gól. Moc mě to mrzí. Laštůvka nejspíše čekal, co udělám. Ale já jsem koukal na balón a ne na něj. Je to obrovská škoda," soukal ze sebe smutný hrdina posledních vteřin. Víc času už Sparta v Karviné nedostala. Ihned po rozehrání sudí Julínek zápas ukončil. „Zápas jsme měli pod kontrolou, vedli jsme. Sice jsme gól dostali, ale věřil jsem, že ještě nějaká šance přijde. A o na přišla. Stoprocentní, ale já ji neproměnil. Nevím ani, co k tomu mám říct," vykládal Zahustel.

Karvinští fotbalisté do utkání se Spartou nedokázali nikomu z první trojice uzmout ani bod. Prohráli oba zápasy se Slavií i Plzní, s prázdnou odjížděli na podzim také z Letné. Remízu tak hráči brali takřka jako vítězství.

První gól vstřelil po rohovém kopu a Lafatově prodloužení na zadní tyči Michal Kadlec. Vedení ale Spartě vydrželo jen dvanáct minut. „Pořád jsme věřili, že to dokážeme. Jsme dostatečně silní, abychom se mohli poměřit s každým. Je super, že to takto dopadlo," radoval se autor vyrovnávací branky Libor Holík, který v den utkání slavil devatenácté narozeniny. „Lepší oslavu jsem si nemohl přát. Je to prostě super. Dát gól Spartě? To se zase tak často nestává," culil se záložník, který v Karviné hostuje ze Slavie, a tak pro něj byl vstřelený gól do sítě Sparty dvojnásob cenný.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články