Hlavní obsah

Krmenčík režíroval plzeňské zmrtvýchvstání, pak se omlouval za sprostá slova

Plzeň

Dal dva góly, kterými významně pomohl k heroickému finiši Plzně, jež dokázala smazat tříbrankové manko. Úsměv na tváři ale nevykouzlil ani jeden. Byť jimi zlomil měsíční střelecký půst. Plzeňský útočník Michael Krmenčík byl po páteční strhující partii s Mladou Boleslaví (3:3) pořádně zklamaný. „Cenný bod? Kdepak. Chci vyhrávat, chci titul, štve mě, že jsme neurvali tři body," zlobil se 24letý reprezentant.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Vyčerpaní hráči Plzně po závěrečném tlaku, v popředí je střelec dvou gólů Michael Krmenčík.

Článek

Původně počítal, že do zápasu vběhne v průběhu druhého poločasu. O přestávce však za ním přiběhl asistent Pavel Horváth s pokynem, ať se nachystá hned. Krmenčík měl evidentně chuť, bylo ho plné hřiště. Po pár minutách mohl vyrovnat, když se po přihrávce Václava Pilaře řítil sám na Vejmolu. Jenže zakončil zbrkle, podobně jako v nedávném šlágru na Spartě.

„Hned jsem si na to vzpomněl. Jsem útočník, mám dávat góly, což se mi nakonec povedlo. Ale vítězství nám nepřinesly," smutnil Krmenčík, s devíti brankami nejlepším střelec Viktorie. „Ztráta mrzí. Dostat doma tři góly, to je, myslím, docela dost. Na druhou stranu vstřelit tři branky za dvacet minut ukazuje charakter našeho mužstva," dodal.

Viktoria okopírovala scénář pátečního utkání s nedávným domácím duelem s Teplicemi. I tehdy začala soupeře drtit až když prohrávala, se Severočechy v závěru dvěma góly vyrovnala na 2:2. S Boleslaví na tom byla ještě o gól hůř. „Fakt nevím, kde je chyba, nic mě nenapadá. Možná, že nám přepne v hlavách, když se zdá, že je zápas ztracený," krčil rameny Krmenčík.

Přestože má nyní mistrovské trumfy v rukou Slavia, Krmenčík víru v obhajobu neztratil. „Jsme Viktorka Plzeň, ta se nikdy nevzdává. Vždycky chceme bojovat o první místo. Zbraně neskládáme, jdeme dál. Doufám, že Slavia ztratí. Nejlépe ve všech třech utkáních," uvedl Krmenčík.

Na tiskové konferenci se omlouval za sprostá slova, která mu ujela bezprostředně po zápase během televizního rozhovoru, kdy byl v zajetí emocí. „Řekl jsem tři sprostá slova, byl jsem dopálený, že jsme nevyhráli. Nechtěně mi to ujelo. Chtěl bych se všem omluvit. Mluvil jsem takhle do kamery, viděl to celý národ, i děti. Jako reprezentant si tohle nemůžu dovolit," kál se útočník.

Reklama

Související témata: