Hlavní obsah

Ligové milníky: Lafatův hattrick srazil v derby libereckého rivala

Praha

Tři góly v prestižním duelu, co víc si může kanonýr přát. A on byl vůbec první, komu se husarský kousek v Podještědském derby podařil. Právě hattricku Davida Lafaty v dresu Jablonce z úvodu jara 2011 je věnován další díl historických milníků fotbalové ePojisteni.cz ligy.

Lafatův hattrick v Podještědském derbyVideo: epojisteniliga.cz

 
Článek

Únor 2011, první jarní kolo. „V Jablonci se tehdy sešla výborná parta. S hráči dopředu jako Honzou Kopicem a Honzou Kovaříkem, hře dával myšlenku Karel Piták. A také dělníky dozadu jako Luboše Loučku nebo Petra Zábojníka. Chemie týmu byla dobře poskládaná," avizuje David Lafata.

Zatímco Liberec byl ještě uložen k zimnímu spánku, jeho rival se už dávno probral. Jablonec měl skvělý nástup. Hned v první minutě otevřel skóre David Lafata, který prožíval další skvělou sezónu. Ještě do přestávky zvýšil na 2:0 a otázka, kdo nahradí kanonýra Tomáše Pekharta, byla definitivně vyřešena dvacet minut před koncem. Lafata se stal prvním hráčem s hattrickem v Podještědském derby.

„Do té doby jsme měli spíš negativní bilanci s Libercem. Derby nám ale vyšlo, jaro jsme začali výborně," usmívá se Lafata.

Reklama