Hlavní obsah

Měli mistra na lopatě, pak zkolabovali. Je to naše blbost, zlobil se boleslavský Jánoš

Plzeň

Nechápali, co se stalo. V 65. minutě vedli fotbalisté Mladé Boleslavi na půdě mistrovské Plzně 3:0. Směřovali k cenné výhře a upevnění si třetí příčky. Nikdo z nich si nedovedl představit jiný scénář. Jenže pak prožili dvacet minut hrůzy, kdy o luxusní náskok přišli. „Vést o tři góly je hodně. Je jen naše blbost, co jsme pak předvedli," kroutil hlavou záložník Adam Jánoš, autor třetí boleslavské branky.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Lukáš Hejda z Viktorie (uprostřed) dává vyrovnávací gól na 3:3 přes Douglase Da Silvu z Boleslavi. Vlevo je Patrizio Stronati.

Článek

Středočeši byli vysoce produktivní, gólem skončily prakticky všechny jejich střely na branku Viktorie. Po tom třetím vypadalo, že se utkání už jen dohraje. Ovšem Plzeň bleskově snížila, potom rozpoutala ofenzivní uragán. Hosté nakonec mohli odjet bez bodu. „Byla chyba, že jsme po našem třetím gólu brzy inkasovali. Tak špatně, jako v poslední půlhodině, nám stopeři ještě nehráli," zlobil se trenér Martin Svědík.

„Vzhledem k průběhu zápasu jsme dva body ztratili. Před zápasem bychom remízu brali, ale když jsme vedli o tři góly, spokojení být nemůžeme," doplnil Svědík. Vítězstvím by Boleslav udělala velký krok ke třetí příčce. Nyní má na čtvrté Teplice náskok 5 bodů, Severočeši ale mají k dobru nedělní domácí duel s Bohemians 1905.

„Tři body z Plzně by byly samozřejmě radostnější, ale třeba ten jeden bude na konci ligy znamenat hodně," podotkl Jánoš. V nadcházejícím kole narazí Boleslav na druhého aspiranta na mistrovský titul, pražskou Slavii. „Doufám, že zatopíme i Slavii. Letos je liga vyrovnaná, dá se uspět s každým. Navíc hrajeme doma, potřebujeme dělat body, abychom uhájili třetí místo," dodal Jánoš.

Ostatně, je to v jejím nejvyšším zájmu. Jedině tak se tým vyhne finančnímu postihu, který nad ním visí od nedávného krachu s druholigovou Opavou v semifinále MOL Cupu. „Nejde o pokuty. Hrajeme sami za sebe, za klub," podotkl Jánoš.

Reklama

Související témata: