Hlavní obsah

Slavia - Dukla 2:2Pánové, vy titul nechcete?! Po Plzni klopýtli v mistrovské bitvě i sešívaní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Mešanovič 1 : 0
30. Koreš 1 : 1
69. Barák (penalta) 2 : 1
80. Edmond 2 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Psychika je mocná čarodějka. Alespoň oběma uchazečům o mistrovský titul v české lize komplikuje situaci. Fotbalisté Slavie nevyužili kolapsu Plzně a v pražském derby jen remizovali 2:2 s Duklou. Dvě kola před koncem tak vedou tabulku o dva body před Viktorií. Příště nastoupí v Mladé Boleslavi a domácí duel s Brnem pak kvůli koncertům v Edenu odehrají na Strahově.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Šimůnek z Dukly (vpředu) a slávista Michael Ngadeu.

Článek
Fotogalerie

Co víc si mohli přát. Plzeň v pátek doma jen plichtila s Mladou Boleslaví, a tak bylo sešívaným jasné, že pokud po Bohemce zvládnou i další pražské derby, urvou se do rozhodujícího trháku. Navíc se zařekli, že je poučí minulá domácí remíza s Jabloncem.

Však se také Mešanovič brzy dostal do slibné šance, ale trefil jen obránce. Bosenský kanonýr se dočkal záhy. V 16. minutě zahrál Hušbauer přímý kop a Mešanovič hlavičkou s odrazem o břevno překonal Radu.

Komplikace nicméně přišla a na triku ji měl kapitán Frydrych. Lehkovážnou malou domů spáchal fatální hrubku. Olayinka ji využil, naservíroval ideální pozici Korešovi a odchovanec Slavie snadno vyrovnal.

Vyrovnání bylo trhlinou v mistrovském scénáři. Mešanovič ve slibné šanci tentokrát ztroskotal na Radovi, sešívaní znervózněli a do přestávky nasbírali tři žluté karty.

Po přestávce se slávisté hrnuli hekticky na zteč, ale spíš dlouhými nákopy než vydařenou kombinací. Pomohla jim až penalta. Střídající Van Buren se vřítil do šestnáctky a Štetina ho podle rozhodčího Příhody fauloval. Barák zachoval chladnou hlavu a pokutový kop proměnil.

Ani tak neměli sešívaní vyhráno. Deset minut před koncem Dukla zrovna vyrovnala, akci Podaného a Holendy hlavou do prázdné branky korunoval střídající Edmond.

Fotbalová liga - 28. kolo:
Slavia Praha - Dukla Praha 2:2 (1:1)
Branky: 16. Mešanovič, 69. z pen. Barák - 30. Koreš, 80. Edmond. Rozhodčí: Příhoda - Kotalík, Boček. ŽK: Barák, Hušbauer, Ngadeu - Šimůnek, Juroška, Štetina. Diváci: 13 974.
Slavia: Pavlenka - Frydrych, Lüftner, Deli, Bořil (67. Van Buren) - Ngadeu - Sýkora (58. Tecl), Hušbauer (84. Škoda), Barák, Zmrhal - Mešanovič. Trenér: Šilhavý.
Dukla: Rada - Juroška (82. Smejakl), Štetina, Šimůnek, Podaný - Hanousek, Tetour, Bezpalec (77. Edmond) - Olayinka, Holenda, Koreš (62. Bilovský). Trenér: Hynek.

Reklama

Související témata: