Hlavní obsah

Moje chyba. Kdybych to mohl vrátit, Baroše bych nestřídal, kál se trenér Trpišovský

eš, Sport.cz., PrávoSport.czPrávo

Nebývale sebekritický byl trenér libereckých fotbalistů Jindřich Trpišovský po remízovém duelu s Jabloncem (1:1). Tým Slovanu chtěl na vlastním hřišti odčinit podzimní debakl 0:3 z jabloneckého stadiónu, což se mu nepovedlo. Dlouho to sice za stavu 1:0 vypadalo, že v Liberci zůstanou tři body, jenže ve čtvrté a zároveň poslední minutě nastaveného času přišel šok pro domácí v podobě soupeřova vyrovnání. „Je to obrovské zklamání," netajil Trpišovský.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slovanu Liberec Jindřich Trpišovský

Článek

Kde vidíte příčinu, že jste nedosáhli na vítězství?

Největší chyba byla ode mně. Kdyby byl Milan Baroš na hřišti až do konce, inkriminovanou situaci před vyrovnávacím gólem by asi uhrál. Pokud bych se k tomu mohl vrátit, tak bych ho v 89. minutě nestřídal. I v té době jsme pořád vedli 1:0 - a necháme si dát branku v poslední vteřině. Předcházela tomu ztráta balónu ve středu pole a nakupilo se víc střípků, které vyústily v neúspěšný konec.

V čem byla zásadní role Milana Baroše v průběhu zápasu?

Udržel balón a předvedl vysokou školu fotbalu, co se týče krytí míče od útočníka.

Jak celkově utkání hodnotíte?

Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. Jablonec měl výborný pohyb, běžecky jsme trochu zaostávali. Byli jsme ustrašení v ofenzivě, nehráli jsme, co jsme chtěli. Soupeř se dostával do brejkových akcí. V závěru prvního poločasu jsme se postupně zlepšili, ale předtím jsme přečkali břevno soupeře. Chyběl nám hlad ve hře dopředu, kromě enormní snahy Milana Baroše.

A co druhá půle?

Vyšel nám vstup, dali jsme rychlý gól. Měli jsme několik slibných přečíslení, ale utkání jsme nedohráli do tří bodů. Situace jsme špatně řešili, nebo jsme ani netrefili branku. Jablonec nakopával míče, a nakonec si odvezl bod.

Reklama