Hlavní obsah

Místo jásotu zněl Edenem pískot. Doma nás sráží tréma, kaboní se Šilhavý

Praha

Dvě kola před koncem ligy jsou pořád k titulu o dva body blíž než druhá Plzeň. A přesto fotbalisté Slavie neslaví a místo juchání zpytují svědomí. S Duklou doma dvakrát vedli, ale porazit ji nedokázali. Rozhodující trhák se nekoná, po remíze 2:2 mají o čem přemýšlet. „Za stavu 2:1 jsme už zápas měli vítězně dohrát. Když chceme titul, nemůžeme si podobné chyby dovolit,“ kaboní se zkušený záložník Josef Hušbauer.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný Antonín Barák ze Slavie odchází se spoluhráči z trávníku po remíze s Duklou.

Článek
Fotogalerie

Sešívaní se pro jaro loučili s Edenem, protože koncerty Depeche Mode a Rammsteinu je v posledním kole s Brnem vyženou do azylu na Strahov. Příště si mohli jet pro titul do Mladé Boleslavi se čtyřbodovým náskokem, takhle se možná budou muset rvát až do poslední bitvy.

Místo jásotu tak po závěrečném hvizdu zazněl i pískot rozčarovaných diváků.

„Ne všechno na ni lze svádět, ale chyby jsou hlavně o hlavě. Předešla by jim samozřejmě i lepší komunikace a organizace, ale vnímám to takhle. Hlavně doma, kde je výsledek očekávaný, je tréma hráčů větší než venku," líčí trenér Jaroslav Šilhavý.

Nadřeli se jako koně. Bez efektu

Eden zkrátka opanovalo všeobecné zklamání.

„Sice pořád o dva body vedeme, ale remíza je pro nás velká ztráta," ví záložník Josef Hušbauer.

„Kluci se nadřeli jako koně, jenže kýžené vítězství se nedostavilo. Poslední krok se ukázal jako nejtěžší. Sledujeme to na hráčích, chyby pramenící z nervozity nás připravují o lepší výsledky," lituje kouč sešívaných s dovětkem, že jeho tým měl dost šancí, aby rozhodl.

„Nevyužili jsme šanci, kterou nám Plzeň dala. Pořád tabulku vedeme, byť dva těžké zápasy máme před sebou. Ztratili jsme v tomto kole oba, konec bude zajímavý. Pořád ale máme bitvu o titul ve svých rukou," zdůrazňuje Šilhavý.

Reklama