Hlavní obsah

Tohle se nemělo stát, je to kruté, bědoval liberecký Kúdela

Liberec

Vysněný triumf byl blízko. Místo radosti zavládlo v Liberci obrovské zklamání. To čišelo ze všech fotbalistů Slovanu po derby s Jabloncem. Není divu, přišli o vítězství jen pár vteřin před koncem čtyřminutového nastaveného času druhé půle. „Je to kruté, nemělo se to stát," hlesl po remíze 1:1 stoper Ondřej Kúdela.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Liberce Jindřich Trpišovský a Ondřej Kúdela.

Článek

Slovan Liberec vedl 1:0 a měl takříkajíc trumfy v rukou. „Když dal Radim Breite gól, tak jsme si říkali, že pokud budeme dál lepší na balónu a udržíme těsný náskok, mělo by to dobře dopadnout. Mohli jsme proměnit některé brejky, a kdybychom se dostali do vedení na 2:0, asi by bylo rozhodnuto," uvažoval Kúdela.

A zamýšlel se nad tím, proč došlo k libereckému kolapsu v samotné koncovce zápasu. „Nemůžeme dopustit, abychom udělali chybu a v našem vápně nechali volného protihráče. Musíme utkání dohrávat na soupeřově polovině nebo kopat míč na tribunu. Je to derby, a o to víc nás dvoubodová ztráta mrzí. Jsme naštvaní, nemělo k tomu dojít. Prostě to chtělo zachovat se úplně jinak," nehledal Kúdela výmluvy.

Atmosféru podještědského derby mezi Libercem a Jabloncem poznal v praxi vůbec poprvé. V lednu totiž přišel do Slovanu Liberec z Mladé Boleslavi. „Jsem odchovancem Slovácka, které má derby se Zlínem. Vím o rivalitě v podobných soubojích. Liberecký klub se snažil doprovodnými akcemi přilákat co nejvíce fanoušků na utkání s Jabloncem. Takže i kvůli tomu jsme smutní, že jsme zápas nezvládli," pokýval hlavou Kúdela.

Liberečtí nastoupí ve zbývajících kolech proti Slovácku v Uherském Hradišti a hostí Mladou Boleslav. „Samozřejmě to budou nejen pro mě prestižní zápasy. Mladá Boleslav bojuje o evropské poháry, takže i v závěru sezóny půjde o hodně," dodal liberecký stoper.

Mohl být hrdinou

Hrdinou derby mohl být jeho spoluhráč Radim Breite, který poslal Slovane do vedení. „O přestávce trenér zvýšil hlas. Nastoupili jsme do druhé půle s odhodláním. Povedlo se mi brzy skórovat, ale místo toho, abychom zápas dotáhli do vítězného konce, necháme si dát vyrovnávací branku," kabonil se Breite.

V minulosti měla podještědská derby náboj i kvůli tomu, že oba nebo aspoň jeden ze soupeřů bojoval v první lize o pohárové umístění. Tentokrát takové nálepka souboji chyběla, týmy figurují ve středu tabulky. „Ale pokaždé je to vyhecované, o jeden level výš než ostatní zápasy. Mezi fanoušky i hráči přetrvává rivalita. Chtěli jsme odčinit prohru 0:3 z Jablonce, což se nesplnilo," uvědomoval si Breite. „Scházel nám větší důraz ve vápně," shrnul ještě příčiny nezdaru.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články